Campanya 8 d'abril poble gitano08.04.2016 | Amb motiu del Dia del Poble Gitano, la Fundació Secretariado Gitano llança la campanya #TelebasuraNoEsRealidad, per un tracte digne als mitjans de comunicació.

Seguint la línea de l’anterior campanya #YoNoSoyTrapacero #YoNoSoyTrapacera, on nens i nenes demanaven a la RAE que canviés la definició de gitano que es publica al seu diccionari, enguany la iniciativa vol sensibilitzar la societat sobre els estereotips sobre les persones gitanes que es promouen en diferents programes de televisió i que danyen profundament la seva imatge social.

Avui se celebren diversos actes institucionals com ara la Cerimònia del Riu, i el lliurament a Madrid del 9è Premi de Cultura Gitana 8 de Abril que enguany ha estat atorgat a Pedro Puente Fernández, fundador i president de la Fundació Secretariado Gitano. A Catalunya, la Fagic organitza una cerimònia floral al Riu Besòs i un dinar comunitari. Del 5 al 7 d’abril també s’ha celebrat a Brussel·les la Roma Week, organitzada per europarlamentaris i ONG europees.

El 8 d’abril es commemora el Congrés Mundial Gitano celebrat a Londres el 8 d’abril de 1971, en el qual es va instituir la bandera i l’himne gitanos, i es ret homenatge a les víctimes gitanes del genocidi nazi i de la persecució del poble gitano al llarg de la història.
[vc_video link=”https://www.youtube.com/embed/J2FRWcT9jiI&w=320&h=240″]

 

 

Recommended Posts