Assemblea ESAN22.06.2016 | El 16 de juny ha tingut lloc a Brussel·les l’assemblea general de l’European Social Action Network (ESAN), coincidint amb la celebració d’un seminari sobre persones refugiades.

L’assemblea general ha servit per ratificar la composició de la junta directiva. Jean-Louis Durand-Drouhin de l’entitat Secours Populaire Français continua essent president d’ESAN i ECAS manté una de les vicepresidències. La incidència política en l’àmbit social continua sent una de les principals línies de treball de l’organització. També s’ha revisat l’estat dels comptes i s’han fet propostes per desenvolupar nous projectes col·laboratius entre els seus membres.

Prèviament, dimecres 15 de juny es va celebrar el seminari sobre persones refugiades, que va comptar amb l’expertesa de membres de la comissió, d’entitats petites (algunes d’elles membres d’ESAN) i d’entitats grans com Eurochild que treballen sobre el terreny donant suport a refugiats, per compartir bones pràctiques sobre com millorar l’atenció a aquestes persones.

El seminari es va dividir en dos blocs: el primer tractava sobre la gestió del procés de rebuda i acollida inicial, mentre que el segon girava entorn la integració de les persones refugiades ja acollides. Durant el seminari es va fer palès que les polítiques d’immigració relatives a les persones refugiades han de millorar sensiblement; de fet, actualment s’estan proposant iniciatives de millora de la Regulació de Dublín que estableix els procediments per a què els estats membres gestionin les peticions d’asil. També van aflorar les dificultats concretes amb les quals s’enfronten les entitats sobre el terreny.

Recommended Posts