22.06.2020 | Nota de premsa de Punt de Referència
- El projecte Acull de l’Associació Punt de Referència compleix la majoria d’edat (18 anys) havent facilitat quasi 60 acolliments familiars exitosos.
- Oferim al jovent refugiat o migrat sol, 9 mesos de convivència a una llar acollidora i acompanyament socioeducatiu en el seu procés d’emancipació.
Barcelona.- dijous 18 de juny de 2020 – El proper dijous 25 de juny a les 18h l’Associació Punt de Referència dedicarà una sessió informativa a totes les persones interessades en conèixer el projecte d’acollida de persones joves migrades soles i refugiades, l’Acull.
El projecte Acull
Des de l’any 2002 oferim una llar i una xarxa de suport a una persona jove migrada (de 18 a 21 anys) sense referents familiars propers al territori. Una oportunitat de convivència al llarg de 9 mesos que ofereix al jovent migrat, mitjançant l’acollida familiar, un espai constructiu que fomenti les seves habilitats per l’emancipació i l’acompanyi en l’elaboració del seu propi itinerari de futur.
Aquest temps d’acollida facilitarà als joves l’aprenentatge de l’emancipació en la quotidianitat, mostrarà un model de convivència en una llar, la millora de les competències lingüístiques i la creació d’un vincle estable entre el o la jove i els seus acollidors i acollidores a fi que puguin actuar de referents adults més enllà del període d’acolliment. Aquest acolliment es complementa amb el suport tècnic d’una educadora a les famílies d’acollida, en el seu rol, i al jovent, en els objectius que es marca per la seva trajectòria Tot just ara estan tancant el cicle d’acolliment 4 llars d’acollida i preveiem obrir-ne 8 mes aquest proper setembre de 2020.
Busquem 8 noves llars d’acollida
Per tal de donar a conèixer en profunditat l’Acull, l’Associació Punt de Referència ha organitzat una conferència informativa. Les inscripcions ja estan obertes.
Dia i hora: dijous 25 de juny a les 18h
Lloc: Se celebrarà virtualment, s’enviarà l’enllaç a les persones inscrites
Inscripcions: voluntariat@puntdereferencia.org
Les experiències d’acollida expliquen l’impacte:
En el jovent acollit
El jovent que participa al projecte gaudeix d’uns mesos de convivència en els quals el dia a dia els aporta aprenentatges sobre l’entorn, la cultura i la auto-responsabilitat, fonamentals per a l’emancipació, en un
entorn estable.
En els nuclis acollidors
Les persones acollidores aprenen fent costat a una persona jove amb un itinerari molt diferent al seu, acompanyant-la en els reptes del dia a dia. 3 de cada 10 nuclis acollidors repeteixen l’experiència uns mesos més tard, amb una nova persona jove i amb la relació supervisada des de Punt de Referència, i el 100% d’ells la recomana.