JORNADA ‘Mentrestant, no tenim una renda bàsica. El sector opina’

Inici / Què fem? / Jornades i sessions de treball / JORNADA ‘Mentrestant, no tenim una renda bàsica. El sector opina’

Rendes-ilustracioMENTRESTANT, NO TENIM UNA RENDA BÀSICA. EL SECTOR OPINA
28.11.2019, de 9.30 a 14h

Programa disponible properament

 

L’objectiu de la jornada és analitzar les diferents opcions que existeixen actualment arreu del món per garantir a la ciutadania els ingressos mínims necessaris per a viure dignament. Des del sector social considerem que és urgent conèixer els diferents models de garantia de rendes vinculats a les polítiques socials, que comporten respostes diverses des de l’acció social per procurar el benestar de la ciutadania.

La jornada es proposa oferir un espai de reflexió al voltant dels models de rendes existents. En una primera part es presentaran els canvis socioeconòmics i tecnològics que s’estan produint, que ens porten a una transformació radical del concepte del treball que de ben segur significarà menys temps per treballar, més guanys econòmics amb menys esforç i, per tant, una distribució distinta del temps en la vida quotidiana de les persones i dels recursos que es generen.

Partint d’aquest nou escenari es realitzarà una taula rodona en què s’analitzaran els models existents –renda bàsica universal, renda garantida de ciutadania, renda mínima, rendes de ciutat…– per tal de conèixer les seves característiques, el grau de reconeixement de dret, les dificultats i els avantatges, la viabilitat econòmica del seu finançament, les conseqüències i efectes en la societat en terrenys com la fiscalitat, l’ocupació, les relacions socials, la redistribució de les riqueses, el sistema de prestacions socials, la complementarietat amb altres ajuts (habitatge, menjar, beques d’estudis…) i el seu impacte transformador al territori.

La darrera part es dedicarà a fer un treball en grups per identificar la valoració del sector sobre la qüestió i, especialment, les possibles propostes sobre què cal fer mentre no s’arriba a una renda bàsica.

 

Organitza:

ecas_logo

 

Amb la col·laboració de:

Ajuntament-BCN_logo-llimaESQUERRA

Contacteu-nos

No es llegible? Recarrega-ho captcha txt