02.01.2012 | Sonia Fuertes, membre de la Junta Directiva d’ECAS, va participar la setmana passada al programa ‘Vostè té la paraula’ de Canal Català en representació de la federació, on va tenir l’oportunitat d’interpel·lar la portaveu d’ERC, Anna Simó, i el catedràtic d’Economia de l’empresa de la UB Ramon Adell a l’espai de preguntes de representants de la societat civil.

Al programa emès divendres 23, Simó va esmenar a petició d’ECAS aquelles qüestions irrenunciables per al seu partit en matèria de polítiques socials i que es faran valdre en les seves negociacions amb el Govern: que la retirada dels ajuts a les famílies no sigui de caràcter general sinó esglaonada segons les diferents situacions, no aplicar retallades tan severes en l’atenció primària en sanitat i mantenir els recursos a les entitats socials. La portaveu d’ERC també considera prioritari que el Govern estableixi un full de ruta que sobre aquelles mesures a restablir per sortir de la crisi: “S’estan prenent mesures immediates i molt contingents, però no se’ns diu quines es restabliran d’aquí a dos anys per mirar de sortir de la crisi quan millorin els ingressos”.

Fuertes va preguntar a Ramon Adell sobre la possibilitat d’explorar alternatives a les retallades per la via de la fiscalitat a l’entrevista emesa dissabte 24. El catedràtic d’economia s’hi va mostrar contrari -“qui pensi que la situació actual es pot arreglar només pujant impostos s’equivoca”- assegurant que la solució passa per gastar menys. Adell contempla la possibilitat que es realitzin en es propers mesos reformes en la fiscalitat, per exemple amb un increment de l’IVA, que considera “petits retocs que ens ajudaran però que han d’anar acompanyats d’altres coses”.

Entrevista a Anna Simó (intervenció d’ECAS al minut 28:44)
Entrevista a Ramon Adell (intervenció d’ECAS al minut 13:12)

Recommended Posts