La presidenta d’ECAS, Teresa Crespo, planteja onze propostes al nou Govern de la Generalitat en l’àmbit de les polítiques socials. Es recullen a l’article ‘Propostes socials per al nou govern’, publicat avui al diari Públic, en què demana més marge d’autogovern en matèria econòmica mitjançant la transferència a la Generalitat del 50% de l’IRPF. L’objectiu és poder incrementar la inversió social, que avui a Catalunya és de gairebé nou punts menys que la mitjana europea. La presidenta d’ECAS també demana la priorització per part del nou executiu de problemes com l’atur juvenil i el fracàs escolar. Proposa crear ocupació per als més joves a partir de fórmules d’intermediació amb les empreses i lluitar contra l’abandonament escolar amb polítiques educatives i currículums flexibles adaptats als diferents perfils. A més, aposta per potenciar els ajuts a les famílies, combatre les actituds xenòfobes i optimitzar els recursos de l’Administració mitjançant una interlocució única i eficaç amb les entitats socials.

Davant l’actual crisi econòmica, que està forçant les organitzacions socials a “prestar més serveis, amb la mateixa qualitat i menys recursos”, Teresa Crespo rebutja la instrumentalització del voluntariat com a mà d’obra barata. I adverteix que, després del fracàs de l’Acord de Lisboa en relació a la lluita contra la pobresa, l’Estratègia Europa 2020 no pot tornar a fallar en el propòsit de reduir la pobresa en un 10% en els propers nou anys.

La presidenta d’ECAS declara que “el nou context polític ens desperta confiança, incertesa i esperança; ganes de col·laborar i, alhora, d’exigir millores i garanties per no perdre el que hem assolit”.

Recommended Posts