08.01.2015 | ATENCIÓ: NOU LLOC | Dissabte 24 de gener se celebra al Centre Cívic Parc – Sandaru(Bonaventura Muñoz 21, Barcelona) la 1a Jornada ciutadana per una fiscalitat justa, organitzada per la Plataforma per una fiscalitat justa, ambiental i solidària amb la col·laboració de la Campanya Pobresa Zero, els Observatoris Ciutadans Municipals (OCM), la Comissió promotora de la ILP per una Renda Garantida de Ciutadania i la Plataforma Ciutadana per l’Auditoria del Deute BCN. L’entrada és gratuïta, amb aportació voluntària per cobrir despeses, però cal inscriure’s prèviament en aquest formulari online.

La sessió tindrà lloc de 10 a 15 hores i en la primera taula rodona –‘Són els impostos i el sistema fiscal la clau de volta per eliminar la pobresa i les desigualtats? Desigualtats, predistribució i redistribució’– hi intervindrà la presidenta d’ECAS i del Consell Assessor de Polítiques Socials i Familiars de la Generalitat, Teresa Crespo, juntament amb Toni Comín, professor de ciències socials a ESADE-URL i membre del col·lectiu Democràcia Econòmica; i Maite Vilalta, professora d’Hisenda Pública a la UB.

A continuació Miguel Angel Mayo, coordinador del sindicat de tècnics d’Hisenda (GESTHA) a Catalunya, oferirà una ponència sobre ‘Mites i llegendes entorn al sistema tributari’, i de 12:15 a 13:45 es treballarà i debatrà al voltant de ‘La lluita per un sistema fiscal més just a Catalunya’. Les experiències a compartir en aquest espai seran:

  1. ‘Escraches’ a corporacions que no tributen. L’experiència de ‘Uk Uncut’ a Anglaterra. Jordi Garcia, membre de la Plataforma per una fiscalitat justa.
  2. L’impacte de l’evasió fiscal als països del sud. Aprenentatges i reptes. Francesc Mateu, diirector d’Oxfam Intermon a Catalunya
  3. Destapar i denunciar els casos de corrupció i frau des del periodisme crític. Marc Font, de LaDirecta
  4. El canvi vist des de dins. La necessària transformació a les institucions. David Fernàndez, president de la comissió de Frau i Elusió Fiscal del Parlament de Catalunya.

+info al web de la jornada | inscripció | #FiscalitatJusta24G

Recommended Posts