Fotograma de 'La dona a la resistència' que es projectarà a la mostra de films de dones06.06.2016 | La 24a edició de la Mostra de Films de Dones intensifica la seva activitat als mesos de juny i juliol. Al programa es poden consultar les diverses projeccions i activitats que tindran lloc a diferents espais de la ciutat de Barcelona.

Del 8 al 12 de juny, la Filmoteca de Catalunya (Salvador Seguí 9, Barcelona) acull una part de la mostra, amb un especial sobre Chantal Akerman, i els cicles ‘Panorama’ i ‘Dones en lluita’. Aquest últim presenta nombrosos documentals sobre tot tipus de lluites empreses per dones i transsexuals per la defensa dels seus drets, com ara les sufragistes a Gran Bretanya, les dones dels territoris ocupats de Palestina o les que van participar a la Resistència italiana durant la Segona Guerra Mundial.

El cicle ‘Cinema fora de lloc’ proposa veure films fets per dones a espais públics, com la plaça Virreina o Salvador Seguí. Demà. 7 de juny, tindrà lloc la primera de les projeccions amb Ben Animades, un programa de nou curtmetratges d’animació de la directora canadenca Janet Perlman.

Per últim, el 30 de juny, i el 7 i el 14 de juliol de 18.30 a 20.10 hores a l’Institut d’Humanitats (Montealegre 5, Barcelona) tindran lloc les tres sessions del curs de Manifestos fílmics feministes, en el qual es debatrà sobre les influències mútues entre els discursos crítics dels feminismes i la creació cinematogràfica. Anna Solà impartirà la ponència ‘Els documents pioners de l’activisme fílmic feminista’, Marta Selva ‘Els feminismes en les transformacions dels llenguatges audiovisuals: una desestètica’ i Marta Nieto, ‘La discussió del gènere i el revelat de les identitats: la performativitat en el dibuix de les narratives’. Per inscriure’s a la formació, escriviu a cursos@cccb.org.

Recommended Posts