Representants de les federacions que formen la Taula, amb Àngels Guiteras, el Conseller Cleries i l’escriptor Màrius Serra en l’acte de cloenda del congrés.

Participació rècord, àmplia presència institucional i preocupació en l’ambient són tres dels elements que han caracteritzat el III Congrés del Tercer Sector, celebrat els passats 24 i 25 de març al Centre de Convencions de Barcelona. La Taula d’entitats del Tercer Sector, organitzadora de la trobada, va posar de relleu en l’acte de cloenda  la coincidència de l’esdeveniment amb la cimera anti-crisi per a la reactivació econòmica celebrada divendres mateix al Palau de Pedralbes, on va lamentar no ser-hi. La presidenta de la Taula, Àngels Guiteras, hi va fer referència al seu discurs final i a l’entrevista realitzada a l’estand d’ECAS una estona abans: “Hauríem de ser allà com a sector, però no culpabilitzo els altres; el lloc ens l’hem de guanyar nosaltres. Si no hi ha un treball conjunt es produirà una fractura social perquè el desenvolupament econòmic ha d’anar lligat amb el social. La fotografia d’uns a Pedralbes i els altres al Besós ens fa veure els deures que tenim”.

El Manifest amb què es va tancar el Congrés, llegit per l’escriptor Màrius Serra, planteja sis demandes que inclouen el reconeixement del Tercer Sector com a agent social, amb participació “en el Consell de Treball Econòmic i Social i en altres espais de diàleg dels agents socials de Catalunya”. El Conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, va ser l’encarregat institucional de cloure una trobada que s’havia inaugurat la jornada anterior amb la salutació del president de la Generalitat. Artur Mas havia apel·lat a la imaginació per  fer front a l’augment de la demanda que estan rebent les entitats socials, una de les qüestions més comentades en les nombroses taules rodones i ponències que han conformat el congrés.

 

Artur Mas, entrevistat per Fidel Masreal, d’El Periódico de Catalunya, a l’estand d’ECAS.

Un cop acabat el discurs, el president va concedir una breu entrevista a El Periódico de Catalunya, realitzada a l’estand d’ECAS, en què va desvincular el congrés de la cimera anti crisi: “No barregem els temes, no podem parlar sempre de tot. Avui estem al tercer sector i demà parlarem de reactivació econòmica, perquè per poder donar serveis, primer hem de generar diners”. Cal recordar, però, que el tercer sector representa el 2,8% del PIB català i que la creació d’ocupació a través de l’atenció a les persones és un dels punts inclosos en el document de recomanacions del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement.

Notícia de la cloenda del III Congrés  al web de la Taula

Balanç del III Congrés al programa ‘Tots x tots’ de COM Ràdio

 

Recommended Posts