Cartell Festival Cinemigrantes 201728.09.2017 | Organitza Cinemigrante

El Festival de cinema ‘Cinemigrante, cine por la diversidad cultural, migración y derechos humanos‘ tindrà lloc del 3 al 8 d’octubre a diferents espais de Barcelona. Es tracta d’un festival que va néixer a Buenos Aires el 2010 per conscienciar sobre el per què de les migracions i el respecte als drets humans de les persones migrades.

A part de les projeccions de llargmetratges, migmetratges i curtmetratges, durant cinc dies es realitzaran tallers, conferències, taules rodones, teatre, exposicions fotogràfiques i altres activitats amb l’objectiu de reflexionar sobre el fet migratori i les seves conseqüències socials i polítiques.

El Festival s’estructura en quatre línies d’acció:

  • ‘Vulneración del derecho a la salud y exclusión Sanitaria. El acceso a la salud en la población migrante en España’
  • ‘El engaño de la ‘prevención’. Educación Vs Control Social’
  • ‘Racismo y mecanismos de resistencia frente a la violencia institucional’
  • ‘Control migratorio – Descontrol turístico: Diferencias institucionales en el accionar con respecto al turismo y a la migración’

En aquesta edició destaca la presència de Rama Thiaw, directora de ‘The revolution won’t be televised’, que obrirà la projecció inaugural amb aquest film que mostra la revolta contrària al president Wade al Senegal i que es va estrenar a la Berlinale 2016 amb una gran acollida.

Programació

Recommended Posts