Dia Mundial persones refugiades20.06.2016 | Una quinzena d’entitats socials de l’àmbit dels drets humans i la cooperació, entre les quals hi ha Accem, reclamen 11 mesures que s’haurien de posar en marxa durant els primers 100 dies des de la configuració del nou Govern de l’Estat espanyol. Demanen així un compromís ferme i inequívoc de tots els partits amb les persones refugiades, a escassos 6 dies de les eleccions generals del 26J i amb motiu de la celebració del Dia Mundial de les Persones Refugiades.

La petició és fruit de context actual, en què milers de persones han perdut la vida intentant travessar la Mediterrània i en què més de 52.000 romanen atrapades a Grècia. Entre les mesures exposades, es reclama el compliment del compromís del Govern en funcions d’acollir 18.000 persones, de les quals només un centenar han arribat a Espanya. També es demana l’aprovació d’un reglament d’asil i l’habilitació de vies segures i legals. En aquesta sentit, s’insta als partits a que impulsin l’activació de la Directiva de Protecció Temporal de la Unió Europa, un dispositiu excepcional en cas d’àmplies arribades a territori europeu i que no s’està utilitzant.

Les entitats promotores d’aquesta proposta són Accem, Alboan, Ayuda en Acción, Cear, Cepaim, Coordinadora de Barrios, Coordinadora de ONG para el Desarrollo, Entreculturas, Jesuitas Social, Médicos del Mundo, Movimiento por la Paz, Oxfam Intermón, Red Acoge, Save the Children i Servicio Jesuita Migrantes.

Recommended Posts