11.02.204 | Nota de premsa emesa per la Taula d’entitats del Tercer Sector (PDF)

El Consell de l’Advocacia Catalana, que representa els catorze Col·legis d’Advocats de Catalunya, i la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, que representa prop de 4.000 entitats socials, han signat avui un conveni de col·laboració per treballar conjuntament en la defensa dels drets de les persones que es troben en situacions de vulnerabilitat i/o d’exclusió social. El Consell oferirà assessorament jurídic i actuació lletrada en casos concrets i mútuament acordats en què es detectin vulneracions de drets socials, amb l’objectiu de sensibilitzar la societat i l’Administració Pública sobre aquestes situacions.

El conveni signat avui pel president del Consell de l’Advocacia Catalana, Miquel Sàmper, i la presidenta de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, Àngels Guiteras, respon a la voluntat de les dues institucions de defensar els drets de les persones en situacions de vulnerabilitat a l’empar de la legislació vigent que regula la provisió de serveis a persones amb necessitats socials no cobertes.

El conveni signat avui pretén que les dues institucions puguin col·laborar en els àmbits següents:

  • L’àmbit de la formació: per tal de mantenir ambdós col·lectius permanentment formats en les matèries que els són d’interès.
  • L’àmbit de l’anàlisis jurídico-social de la legislació vigent: que regula la provisió de  serveis que afecten directament a persones amb necessitats socials no cobertes.
  • L’àmbit de l’actuació lletrada en la defensa drets de persones amb necessitats  socials no cobertes, en casos concrets i acordats mútuament: amb l’objectiu de  visibilitzar i sensibilitzar la societat i l’Administració Pública sobre certes  situacions de vulneracions de drets que es donen en la societat.

En aquest sentit, el president del Consell de l’Advocacia Catalana, Miquel Sàmper, ha destacat el compromís de l’Advocacia Catalana amb la defensa dels drets dels més vulnerables “com estem fent amb les persones susceptibles de ser desnonades a través de les Oficines d’Intermediació Hipotecària que hem anat estenent arreu del territori, gestionades pels Col·legis d’Advocats”’. Per a Sàmper, ‘l’assistència lletrada en aquests casos és fonamental i pot arribar a evitar molts problemes’.

La presidenta de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social, Àngels Guiteras, per la seva banda, ha manifestat que “tenim una falta de coneixements, de pràctica i inseguretats en casos de vulneració de drets socials i de plantejar batalles legals. Des del Tercer Sector hem vist la necessitat d’anar més lluny en la utilització de les vies legals per defensar el nostre sistema de benestar i preservar els drets de les persones més vulnerables’” i ha lamentat que “la situació de crisi està provocant un agreujament en la vulneració dels drets socials que hem de combatre. Per això hem signat aquest conveni”.

El Consell de l’Advocacia Catalana i la Taula del Tercer Sector establiran i concretaran en detall les activitats a realitzar en un pla de treball anual mútuament acordat.

 

Recommended Posts