ILP RGC31.05.2016 | L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, serà una de les participants a l’acte de suport a la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) que tindrà lloc avui a les 19h a la seu de CCOO a Barcelona (Via Laietana 16) amb el lema ‘Rescatem les persones! Per una Catalunya sense pobresa, alcaldesses i alcaldes tenen la paraula’. L’acompanyaran, entre altres, Dolors Sabater (Badalona), Núria Parlón (Santa Coloma de Gramenet) i Candela López (Castelldefels), màximes representants d’ajuntaments que han aprovat mocions de suport a la ILP per una RGC pendent de debatre’s al Parlament de Catalunya.

També han confirmat la seva presència les alcaldesses de Montcada i Reixach, i Santa Perpetua de la Mogoda (Laura Campos i Isabel García Ripoll, respectivament) i els alcaldes d’El Prat de Llobregat, Cerdanyola del Vallès, Ripollet, Balsareny, Sant Feliu de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló, Sentmenat i Montornès del Vallès (Lluis Tejedor, Carles Escolá, Josep María Osuna,  Albert Neiro, Jordi San José Buenaventura, Gerard Segú, Marc Verneda i José Antonio Montero, respectivament), així com la tinenta d’alcalde de Cornellà Emilia Briones. Totes elles subscriuran la declaració amb que es clourà l’acte.

La proposta de llei per una RGC va caure finalment de l’agenda de debats parlamentaris de la passada legislatura, durant la qual es va presentar amb 121.191 signatures de suport, més del doble de les 50.000 que exigeix la normativa de les ILP a Catalunya. Malgrat aquest ampli suport, les més de 80 compareixences que es van demanar al Parlament van acabar derivant en un llarg període previ al debat a la Cambra, que la pròpia Comissió Promotora va denunciar com a “maniobres dilatòries” per postergar la votació final.

Recommended Posts