20.10.2020 | Presentació del projecte Aflorem

Aflorem presentarà el proper dijous 22 d’octubre a les 17h el seu projecte d’habitatges col·laboratius per persones amb discapacitat física. La iniciativa sorgeix de persones amb diversitat funcional amb la voluntat d’introduir un canvi a la societat per conservar la seva llibertat i assolir la major autonomia possible. Les persones d’aquest grup opten per estar al comandament de les seves vides, mantenir-se actius, no ser una càrrega familiar, i sobretot, no haver de viure en una residència geriàtrica. No desitgen per al seu futur un entorn hospitalari ni assistencialista, amb mirada al deteriorament i la dependència. I per aquest motiu van constituir el 20 de maig la cooperativa Aflorem.

La societat cooperativa els permetrà residir al complex d’habitatges col·laboratius de per vida i junt als seus familiars si així ho desitgen. Amb aquest projecte, Aflorem vol evitar la soledat i l’exclusió social, generar un entorn sense obstacles arquitectònics pels seus socis, crear una ètica de cures, col·lectivitzar serveis i compartir recursos rebaixant els costos. A més, el projecte té la perspectiva de poder replicar el model en un futur.

La propietat del complex residencial recau en la cooperativa, que actualment busca els darrers socis per poder materialitzar el projecte al barri del Gorg de Badalona.

Recommended Posts