20.11.2018 | Nota de premsa de la Taula del Tercer Sector Social

La Taula del Tercer Sector ha presentat el Baròmetre del Tercer Sector Social 2018 (PDF) que, per primera vegada, analitza com és la interacció entre les Administracions locals i les entitats socials.

Entre les principals conclusions destaca:
  • De cada 100€ rebuts a les entitats socials des d’una Administració local: 85€ són d’ajuntaments, 11€ provenen de les diputacions i 4€ dels consells comarcals. És una de les principals conclusions del Baròmetre del Tercer Sector Social que, aquest any, analitza la relació entre les Administracions locals (ajuntaments, consells comarcals i diputacions) i les entitats socials.
  • Altres conclusions del Baròmetre de la Taula del Tercer Sector són que el col·lectiu que rep més recursos econòmics dels ens locals és el de les persones amb discapacitat i que l’educació en el lleure és l’àmbit d’intervenció més finançat pel món local.
  • L’estudi de la Taula del Tercer Sector també revela que, gairebé en el 50% de les vegades que hi ha una relació econòmica entre l’Administració local i les entitats socials, es genera ocupació i que, en prop d’un 30% dels casos, són oportunitats laborals per a persones amb especials dificultats d’inserció laboral (persones amb discapacitat o amb problemes de salut mental).
  • El Baròmetre del Tercer Sector Social es presenta hores abans de l’inici del 6è Congrés del Tercer Sector Social de Catalunya ‘Desigualtats socials, solucions locals’ que, precisament, aprofundeix en la relació i el treball conjunt entre els ens locals i el sector social per millorar el disseny i desenvolupament de polítiques socials.

Nota de premsa completa en PDF

Recommended Posts