El Centre de Dia L’Escala, gestionat per Suara Cooperativa, és pioner en la posada en pràctica del projecte “Aprenentatge i comunitat”, que es duu a terme en aquest municipi de l’Alt Empordà fruit d’un conveni signat entre l’Ajuntament i l’institut de secundària del poble en col·laboració amb la Universitat de Girona.

Aquest projecte, on participen altres centres i entitats, s’adreça als alumnes de l’institut Pedró que acumulen faltes lleus al centre, com arribar tard a classe repetidament, falsificar la signatura de les notes, parlar massa a classe o protagonitzar petites baralles. Enlloc de ser expulsats del centre durant uns dies, compensen les faltes amb serveis socials que els permeten tornar a la comunitat la falta que han comès i prendre consciència d’algunes realitats, en aquest cas la de la gent gran.

El dimecres 16 de febrer els tres primers alumnes del projecte van passar pel centre de dia l’Escala, on van passar la tarda jugant a dòmino i a altres jocs de taula i xerrant amb els usuaris. Uns i altres valoraven molt positivament l’experiència, una alternativa que els estudiants escullen voluntàriament i que es repetirà en grups de tres estudiants cada dues setmanes.

Recommended Posts