23.08.2016 | Nota de premsa d’Amics de la Gent Gran, Crida al Voluntariat

  • Amics de la Gent Gran fa una crida amb la qual mobilitzar el voluntariat per tal de revertir la tendència la resta de l’any.

  • Per tal d’alleujar la sensació de soledat, de juny a setembre l’entitat duu a terme accions socials com els programes de Vacances Amigues, les sortides o les substitucions de persones voluntàries absents a l’estiu.

amics_gent_granA Catalunya, més de 280.000 persones majors de 65 anys viuen soles. S’estima que d’aquestes, més de 175.000 pateixen soledat no desitjada. Moltes d’elles ho fan en silenci i per a la majoria de la societat són invisibles. La desaparició d’un ésser estimat, una malaltia o la pèrdua de mobilitat són factors que aboquen les persones grans a la soledat no desitjada. Amics de la Gent Gran registra actualment 220 sol·licituds de persones grans, les quals esperen una persona voluntària que els faci companyia, escoltant-les, valorant-les i respectant-les amb afecte i compromís. Es tracta de donar suport emocional, o assistencial, creant un vincle afectiu entre persona voluntària i persona gran.

Amb una visita setmanal a casa de la persona gran la persona voluntària aconsegueix millorar la qualitat de vida de la persona gran, que es senti estimada i retornar-li les ganes de sortir i socialitzar.

Les persones interessades poden demanar més informació inscrivint-se a les properes sessions informatives al web de l’entitat, trucant al 93 207 67 73 o enviant un correu electrònic a info@amicsdelagentgran.org

CAMPANYA D’ESTIU

L’estiu accentua el sentiment de soledat: la calor afebleix encara més el seu estat físic, i l’absència de veïnat intensifica el seu aïllament.

Des de fa 29 anys, i amb l’arribada de l’època estival, l’energia de desenes de voluntàries i voluntaris d’Amics de la Gent Gran serveix per organitzar lesVacances Amigues. Amb aquesta empenta, les persones grans gaudeixen d’unes estades o d’una sortida d’un dia, si així ho prefereixen, lluny de la calor i la rutina del seu municipi. L’entitat convida a les Vacances Amigues a més de 100 persones grans a qui ha començat a fer costat en 11 ciutats i territoris de Catalunya. Entre el mes de juny i setembre s’organitzen 5 torns a Tiana, Calaf, Begues i Vic. Unes estades per compartir les ganes de viure, riure, passar-s’ho bé i lluitar contra les terribles conseqüències de la soledat de cada dia.

A part, el passat 18 de juny, Amics de la Gent Gran va organitzar la Revetlla de Sant Joan en els diferents territoris on desenvolupa la seva acció social, així com vetlla durant tot l’estiu perquè cap persona gran pateixi l’absència de la seva persona voluntària habitual i segueixi rebent companyia les setmanes estiuenques.

Al llarg de tot l’estiu, l’entitat impulsa una campanya de captació de fons per poder costejar l’acció social esmentada, a través d’un web en què s’anima la ciutadania a fer un donatiu i col·laborar amb les accions que desenvolupa Amics de la Gent Gran.

Recommended Posts