anuari-tss_recuperacioeconomica_v302.05.2016 | Presentació l’Anuari de l’Ocupació del Tercer Sector Sector Social de Catalunya: informe (PDF) | crònica a ‘STOP desigualtats’ a FAN News Club

Els resultats de l’Anuari de l’Ocupació del Tercer Sector Social de Catalunya 2016 (PDF) que La Confederació, patronal del tercer sector, ha fet públics posen de manifest que si bé s’ha incrementat lleugerament el nombre de persones contractades –de 86 mil persones el 2014 a 90 mil el 2015, venint de 100 mil el 2011—, els senyals d’una possible recuperació econòmica després de la crisi són encara inexistents en la majoria d’entitats socials. En aquest sentit, les dades aportades per les 250 organitzacions participants a la recerca són clares: el 86% d’organitzacions no perceben recuperació econòmica i el 21% han fet reestructuracions en els equips amb motiu de la crisi, sobretot a través d’ajustos salarials. Pel que fa a l’11% d’entitats que sí que noten recuperació econòmica –1 de cada 10—, el 65% han augmentat la contractació i el 13% han fet millores en els salaris. Les entitats són però optimistes sobre les expectatives de futur: un 39% diuen que l’ocupació augmentarà, un 53% que es mantindrà i únicament el 5% consideren que disminuirà.

Dolors Bassa i Joan Segarra durant la presentació de l’informe. Fotografia de La Confederació.
Dolors Bassa i Joan Segarra durant la presentació de l’informe. Fotografia de La Confederació.

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Dolors Bassa, ha reconegut durant la presentació de l’estudi que “com més estable és el finançament que rep el tercer sector més fàcil és oferir una ocupació estable i de qualitat”, i s’ha compromès a fer el possible per dotar el sector de més estabilitat pressupostària a través de concertacions. Joan Segarra, president de La Confederació, ha reivindicat que “el tercer sector és un agent econòmic i social clau” i Laia Grabulosa, directora, ha recordat que “el 75% del capital humà del tercer sector són tècnics d’atenció directa, la seva feina reverteix directament en el benestar de les persones i el territori”.

Llegir crònica completa al canal ‘STOP desigualtats’ a FAN News Club

Recommended Posts