04.05.2020 | Nota de premsa de Fundació Comtal

• La Fundació Comtal llança una campanya per lluitar contra la crisi del Covid-19, #ApropenlaDistància.
• La Fundació Comtal llança una campanya solidària per garantir el benestar i drets d’infants, joves i famílies sense recursos i evitar que la seva situació de vulnerabilitat s’agreugi a causa de la crisi global del Covid-19.
• Amb les donacions que rebin podran cobrir les necessitats més bàsiques d’higiene i alimentació, donar suport emocional i educatiu i proveir de recursos tecnològics a qui ho necessiti.

Barcelona, 29 de abril de 2020

La Fundació Comtal se suma a la lluita contra la pandèmia, sempre amb la mirada posada en l’acompanyament de persones en situació vulnerable.

La crisi sanitària provocada pel Covid-19 està agreujant les situacions de vulnerabilitat de molts joves i famílies que no poden fer front a les necessitats més bàsiques.

Aquestes són les necessitats més urgents que l’entitat ha detectat i a les que volen donar resposta:
• La carència d’ingressos de les persones en situació de vulnerabilitat ha posat de manifest la fragilitat econòmica en la que viuen moltes de les famílies i joves que atenen. Les famílies i joves han vist agreujades les seves necessitats econòmiques i necessitarien rebre ajuts d’alimentació i d’altres per cobrir necessitats bàsiques.
• Són moltes les llars on infants i joves no tenen ordinadors ni tabletes, prou espai per jugar o un racó apropiat per fer els deures, com tampoc joguines ni eines d’aprenentatge o accés a internet. Per aquests infants i joves el dret a l’esbarjo i la capacitat de seguir el curs es veurà molt afectada i a conseqüència augmentarà el seu risc de fracàs escolar.
• Situacions d’angoixa pel confinament, preocupació per com aquesta situació afectarà el seu projecte de vida i frustracions per no tenir els mateixos recursos que els altres són alguns dels sentiments que expresen els joves i les famílies, així com la necessitat de rebre suport emocional per canalitzar les seves pors i frustracions.

La situació de vulnerabilitat d’aquestes persones, ara més que mai, incrementa exponencialment la situació de desigualtat, ja que no tenen les mateixes possibilitats de lluitar contra la crisi generada per la pandèmia.

Per revertir la situació i continuar garantint el benestar i drets de totes les persones, la Fundació Comtal demana suport a la campanya #ApropenlaDistància (https://www.migranodearena.org/reto/21850/ajudals-davant-lemergencia-social-causada-pel-covid-19).

Amb el suport de la ciutadania podran:
• Cobrir les necessitats més bàsiques d’alimentació i higiene a les famílies que ho necessiten i als joves que viuen a les seves llars.
• Assegurar que infants i joves tenen accés a Internet i un ordinador o tablet per poder seguir el curs escolar i les formacions.
• Ampliar el servei d’acompanyament educatiu i emocional.

MÉS QUE MAI, AL SEU COSTAT

#ApropenlaDistància: https://www.migranodearena.org/reto/21850/ajudals-davant-lemergencia-social-causada-pel-covid-19

El proper 5 de maig, la Fundació Comtal se sumarà al #GivingTuesdayNow, per fomentar la solidaritat i mobilitzar a la ciutadania davant l’ emergència social i sanitària causada pel COVID-19.

Recommended Posts