28.09.2021 | Nota de premsa d’Arrels Fundació

  • La campanya Tothom a cobert, que convida la ciutadania a organitzar un àpat solidari a casa per col·laborar amb les persones sense llar, vol arribar a tants participants com persones viuen al carrer a la ciutat de Barcelona.
  • La iniciativa compta amb el suport de personalitats com Andreu Buenafuente, Antonio Orozco, Jordi Évole, Mònica Terribas o Judit Mascó.

La campanya d’Arrels, que s’ha posat en marxa aquest mes de setembre, ja compta amb el suport de més de 140 persones que han decidit organitzar un àpat solidari o gaudir-lo com a convidades. Es preveu que la campanya tingui molt bona acollida i que s’aconseguirà que uns 800 comensals celebrin als àpats solidaris. “Ja hi ha un centenar de persones inscrites i creiem que anirà creixent la resposta gràcies al ressò que estan fent diverses personalitats i els nostres seguidors a xarxesEns hem plantejat l’objectiu d’arribar a tenir tants amfitrions i comensals com persones viuen als carrers de Barcelona”, explica Ferran Busquets, director d’Arrels Fundació.

A més del suport ciutadà, a la campanya han participat diverses personalitats del món de la música i de la televisió, com el còmic i presentador Andreu Buenafuente, el cantant Antonio Orozco, els periodistes Mònica Terribas i Jordi Évole i la model Judit Mascó. Tots ells han participat en un vídeo, que avui es fa públic a través de les xarxes socials, per animar a tothom a participar en la campanya, que finalitza el 31 d’octubre. Així, Arrels convida a tothom a farcir la campanya de continguts, fer vídeos i fotos dels seus àpats solidaris i publicar-los a xarxes socials per col·laborar a difondre la proposta.

A Catalunya, més de 5.500 persones dormen al ras o pernocten en albergs. D’aquestes, més de 1.100 ho fan als carrers de la ciutat de Barcelona, segons el cens realitzat per Arrels Fundació la nit del 10 de juny de 2021. L’objectiu de la campanya “Tothom a cobert”, que juga amb el doble sentit de que no hi hagi ningú dormint al carrer i que tothom tingui un plat a taula, és sensibilitzar i conscienciar la ciutadania de la situació que pateixen les persones que viuen al carrer i, alhora, aconseguir sostenir i ampliar els recursos d’Arrels Fundació per ajudar-les.

Recommended Posts