Cens de persones sense llar a Barcelona17.05.2016 | Els dies 30 i 31 de maig i 1 de juny Arrels Fundació organitza un cens de persones que pernocten al carrer a Barcelona. L’acció s’emmarca dins d’una iniciativa europea per la recollida d’informació qualitativa sobre la situació de les persones que dormen al ras per després desenvolupar polítiques i accions més efectives.

Per poder dur-lo a terme, se cerquen persones voluntàries, que hauran de fer una formació prèvia (a escollir entre els dies 23, 24 i 25 de maig) i sortiran els dies del cens de matinada per fer preguntes a les persones que dormin al carrer, sobre la seva salut, la situació administrativa, si han patit agressions, si reben prestacions, si utilitzen els serveis públics, etc. La inscripció per participar fer voluntariat ja està oberta.

El cens de persones que pernocten al carrer va més enllà del simple recompte perquè aporta informació qualitativa. Ja es porta a terme a diferents països i es fa com a prova pilot a quatre ciutats europees, entre elles Barcelona i València, dins del projecte europeu The European End Street Homelessness.

Per conèixer millor el concepte de cens, mireu aquest vídeo:

[vc_video link=”https://www.youtube.com/embed/OSQBspn1iHU”]

Recommended Posts