31.03.2020 | Nota de premsa d’ASSÍS Centre d’Acollida

Dimecres 1 d’abril comença el repartiment dels kits d’emergència per a persones sense llar. Cada kit inclou material indispensable per a una higiene i protecció bàsica per tal d’evitar contagis.

1200 persones en situació de sense llar rebran els kits mitjançant entitats socials de Barcelona.

Barcelona, 31 de març de 2020. Les persones en situació de sense llar no poden seguir correctament les recomanacions sanitàries durant l’estat d’alarma actual. D’aquesta situació sorgeix la iniciativa del Centre d’Acollida ASSÍS, la creació de kits d’emergència per a les 1.200 persones que dormen al carrer a la ciutat de Barcelona. D’aquests, 600 kits ja són una realitat i es distribuiran a partir del dimecres 1 d’abril a algunes entitats socials que donen servei a persones sense llar durant aquests dies de confinament. Aquestes entitats seran les encarregades de repartir els kits entre les persones que atenen.

Cada kit inclou material indispensable per a una higiene i protecció bàsica per evitar contagis (mascareta, hidrogel desinfectant, guants, sabó…), allò essencial per poder seguir la majoria de les recomanacions sanitàries. D’aquests 600, 100 kits seran destinats per a dones en situació de sense llar, també amb productes d’higiene femenina.

Les mascaretes

Davant la impossibilitat d’aconseguir mascaretes d’un sol ús, ASSÍS ha posat en marxa una crida per l’elaboració de mascaretes de tela. Amb els materials, tutorials i recomanacions per que siguin mascaretes totalment útils per a la situació actual, les persones voluntàries estant fent possible l’elaboració dels kits.

Amb la col·laboració d’aproximadament 200 persones i d’empreses com Werfen España, S.A.U, Consum S. Coop. V., CCEP Iberia (Coca-Cola European Partners), Gràfiques Baró, Amenities Hotels o entitats com la Congregació religiosa Darderas, s’ha arribat pel moment a la meitat de l’objectiu, aconseguint 600 kits per a repartir a partir de dimecres 1 d’abril. Per poder dur a terme la iniciativa, ASSÍS ha posat en marxa una iniciativa de crowfunding a la plataforma migranodearena.org sota el lema #jocuidoiemcuido, amb la qual espera aconseguir els 30.000 € necessaris per que les persones sense llar puguin protegir-se davant aquesta pandèmia. (https://www.migranodearena.org/reto/21436/kits-demergencia-per-a-persones-sense-llar).

ASSÍS Centre d’Acollida va néixer el 2001 al districte de Sarrià-Sant Gervasi, a Barcelona. Amb el suport de totes les persones voluntàries que formen part, l’entitat treballa per garantir els drets de totes les persones sense llar. Per a això, desenvolupa programes dirigits a atendre les necessitats de les persones en situació d’exclusió: habitatge digne, formació i inserció sociolaboral, salut, i cobertura de les necessitats bàsiques, entre d’altres.

Recursos

Web de la campanya: https://www.migranodearena.org/reto/21436/kits-demergencia-per-a-persones-sense-llar

Web ASSÍS: www.assis.cat

Twitter: https://twitter.com/CentreAssis

Instagram: https://www.instagram.com/centre.assis/

CONTACTE

Sandra Oriol (Responsable de Comunicació i Incidència)

Mòbil: 675 48 91 91

Correu: comunicacio@assis.cat

 

Recommended Posts