26.03.2012 | En una trobada mantinguda avui amb representants d’entitats socials, els organitzadors de la Marató per la pobresa han informat que les bases de la convocatòria de projectes candidats a ser finançats amb els diners recaptats pel programa es faran públiques aquest dimecres, 28 de març. La directora executiva de la Fundació La Marató de TV3, Carme Basté, ha explicat els criteris amb què es valoraran les propostes i ha fet èmfasi en la importància que la selecció es faci amb el màxim rigor. A grans trets, la convocatòria afavorirà els projectes grans –l’import mínim serà de 30.000 euros i el màxim, de 130.000 per als projectes unitaris i de 250.000 per als realitzats per més d’una entitat–, el treball en xarxa, la solvència i transparència de les entitats, i la territorialitat (és a dir, que els projectes cobreixin tot el territori català).

Els organitzadors són conscients que la resolució crearà frustracions per les moltes expectatives que ha generat i per la gran necessitat de finançament que tenen les entitats socials, però ha garantit que l’avaluació es farà mitjançant un sistema sofisticat i rigorós, assegurant la viabilitat dels projectes i incorporant factors de ponderació perquè els resultats siguin justos i acurats. En qualsevol cas, s’ha mostrat convençuda que “aconseguirem posar en valor les entitats” i ha instat els assistents a aprofitar l’efecte de la Marató un cop emès el programa (el 27 de maig), llençant campanyes pròpies i potenciant la recerca de suport social directe. Les sol·licituds de projectes es podran presentar fins el 26 d’abril i el termini d’execució serà d’un any a partir de l’inici del projecte (extensible fins el 30 de setembre de 2013 com a màxim). El 30 de juny es tancarà la recaptació econòmica i, en paral·lel, s’hauran avaluat els projectes presentats, de manera que els convenis amb les entitats seleccionados per a dur a terme les seves propostes se signaran a principis de juliol. La Fundació La Marató de TV3  finançarà el 100% dels projectes seleccionats i entregarà els diners d’un sol cop.

El director del programa televisiu, Lluis Bernabé, ha renovat la crida per a la presentació de casos que il·lustrin la realitat que viuen les persones i famílies pobres del nostre país, i ha animat els professionals de les entitats a divulgar la Marató mitjançant activitats pròpies. En la mesura que aquestes es vinculin al programa i al marcador de donacions econòmiques, TV3 mirarà de donar-los projecció pública a través de la seva programació i de la pròpia Marató del dia 27 de maig. El sistema de donatius ja està oberta a través del web de la campanya i de ServiCaixa, i a partir de l’1 de maig serà possible també fer ingressos mitjançant el mòbil.

En la reunió d’aquest matí ha participat també Agnès Marquès, que al costat d’Antoni Bassas presentarà la Marató. La periodista ha fet explícit el seu compromís amb lluita contra la pobresa i ha manifestat la seva il·lusió pel fet de contribuir a un programa que donarà a conèixer la tasca que duen a terme les entitats socials. Catalunya Ràdio emetrà el mateix dia 27 de maig un programa especial de 9 a 13 hores.

Recommended Posts