Alumnes del Programa Èxit de l’Escola Pia Calassanci, centre situat al Barri Gòtic de Barcelona, han reparat 20 bicicletes que s’enviaran a l’Àfrica durant els propers mesos. Aquesta iniciativa és fruït de les activitats del Taller de Bicicletes, en que joves en risc d’exclusió social participen durant sis mesos amb l’objectiu d’obtenir capacitació laboral i treballar també habilitats socials o relacionals.

Des de fa 4 anys, un grup d’alumnes de l’Escola Pia Calassanci, en el marc del Programa Èxit, participen en tallers d’iniciació en diferents àmbits professionals com la costura, l’electricitat o la mecànica de bicicletes. En el marc d’aquest darrer, enguany, els alumnes guiats per un tutor han reparat 20 bicicletes de segona mà recollides per diferents entitats socials. Aquestes bicicletes es donen a l’ONG ACTIVE ÀFRICA que les enviarà a Malawi, on té en marxa projectes de rehabilitació d’una escola i construcció de nous espais comunitaris. No és la primera ocasió que aquests alumnes porten endavant una activitat com aquesta: anteriorment van col·laborar amb la ONG GENAB, del Casc Antic de Barcelona, amb qui van ajustar 30 bicicletes.

Amb aquesta iniciativa, els alumnes de la Fundació Èxit posen en pràctica els coneixements adquirits a l’aula i al taller, transformant aquest procés d’aprenentatge en un servei a altres col·lectius socials.

Recommended Posts