19.06.2020 | Organitza SOS Racisme

SOS Racisme arrenca la campanya ‘Denunciem el racisme. Fem-ho amb força!’ de captació de donacions que es destinaran a enfortir la denúncia del racisme i la incidència política per tal de transformar lleis i polítiques injustes.

La declaració de l’estat d’alarma per la Covid-19 ha mostrat sense complexos el funcionament del racisme institucional: el control policial, l’explotació laboral i la negació de drets bàsics a persones que no són considerades de ple dret. Persones a qui s’identifica constantment per perfilació racial, persones a qui es neguen ajuts mínims en un context d’emergència social, persones a qui les institucions diferencien.

Col·labora

Què farà SOS Racisme amb els diners que donis?

  • Ampliar i millorar l’acompanyament de persones en la denúncia del racisme en totes les seves formes | En ple estat d’alarma per la Covid-19, han manteningut actiu el Servei d’Atenció i Denúncia (SAiD) des de la distància. Porten més de 60 situacions recollides des de l’inici del confinament, la majoria de racisme policial i entre particulars. El 2019, han acompanyat i proporcionat atenció legal i psicosocial a 677 persones que han patit racisme.
  • Enfortir la incidència política per canviar les lleis injustes i promoure polítiques públiques | Aquests mesos han estat pressionant les administracions per una regularització que doni accés als drets més bàsics, per la investigació i sanció dels abusos policials, per exigir mesures concretes que aturin les identificacions policials per perfil racial, pel tancament del CIE, per denunciar les condicions de vida dels temporers i exigir que els facilitin allotjament i accés a la sanitat pública, per transformar el discurs criminalitzador entorn de la infància i joventut migrant; per alertar, en definitva, que el racisme no es confina malgrat que la vida social s’aturi.
  • Promoure sinergies i treball en xarxa dins i fora del moviment antiracista | Es treballa en xarxa amb moviments locals per recollir les reivindicacions antiracistes que es donen a tots els barris i pobles de Catalunya. Creuen en la capacitat de l’entitat de generar espais de sensibilització i debat que amplifiquin la lluita contra el racisme.

Recommended Posts