20180702_Titol-Baluard02.07.2018 | Organitza Associació Benestar i Desenvolupament

ABD ha llençat una campanya de micromecenatge per finançar el documental ‘Baluard’, una obra audiovisual que mostra els programes de reducció de danys per a persones drogodependents en marginalitat extrema a Barcelona. Dona visibilitat a usuàries del centre que, tot i ser marcades per l’estigma, lluiten i projecten en positiu per a un futur millor.

El CAS Baluard va ser l’aposta que va fer Barcelona l’any 2005 per situar a Ciutat Vella l’atenció a les persones drogodependents de la perifèria. Des de llavors, el centre d’atenció, i en concret, la Sala Baluard, ha demostrat la seva importància en la millora de les condicions de vida i salut de les persones amb addiccions a les drogues i del seu entorn.

El documental està dirigit per José González Morandi, autor de documentals sobre una part de les històries, potser més amagades i fosques, de la nostra ciutat com “Can Tunis”, la història dels venedors de droga i “Troll”, la història d’una consumidora carismàtica.

Es tracta d’un projecte que ha rebut el suport de l’Agència de Salut Pública de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.

Totes les persones que hi col·laborin obtindran diferents recompenses com l’aparició en els crèdits de la cinta, entrades per assistir a l’estrena del documental o un DVD amb la trilogia dels tres documentals (Can Tunis, Troll i Baluard). La campanya s’ha llençat sobre la plataforma digital Verkami i s’ha marcat un objectiu de 4.500 euros. La preestrena del documental es farà previsiblement durant el mes de novembre.

Recommended Posts