20190603_Caravana-Obrim-fronteres03.06.2019 | Organitza Caravana Obrim Fronteres

La Caravana Obrim Fronteres, després de les caravanes anteriors a Grècia (2016), Melilla (2017) i Itàlia (2018), organitzen aquest 2019 la Caravana Frontera Sud que farà la ruta Barcelona – Granada – Ceuta – Tarifa – Jerez – Lepe del 12 al 21 de juliol.

Es farà una sessió informativa el 17 de juny a les 19h a Lleialtat Santsenca (Olzinelles 31, Barcelona).

Posa el focus a la Frontera Sud (Andalusia i Ceuta) perquè es tracta de la principal via d’entrada a Europa (amb 58.000 arribades durant el 2018). Han augmentat considerablement les morts de persones migrades a les seves costes, existeix una situació generalitzada d’explotació laboral gravíssima al camp de milers de persones (especialment dones) i, des de les últimes eleccions autonòmiques al desembre del 2019, hi governa una coalició de partits de dreta i extrema dreta. La violència institucional i l’abandonament humanitari que es produeix en aquest territori és alarmant i d’una gravetat enorme.

Davant d’aquesta situació, la Caravana busca incrementar els continguts de sensibilització i articular-los amb accions de denúncia en la zona de la Frontera Sud i augmentar l’impacte d’aquestes accions sobre la societat civil. Concretament, de la mà de les entitats locals es pretén conèixer i visibilitzar les condicions en què es troben el CATE (Centre de Atención Temporal a Extranjeros) de Motril i el CIE (Centro de Internamiento para Extranjeros) de Tarifa, la situació de les dones marroquines temporeres a la zona de Huelva, la violència institucional que succeeix a la tanca de Ceuta i com s’estan realitzant els rescats a la zona de l’Estret, entre d’altres qüestions.

El cost de la Caravana és de 170 euros, preu que cobreix el desplaçament d’anada i tornada de Barcelona a Andalusia (bus i ferris), però no inclou menjars i allotjaments. Tanmateix, la Caravana intenta, en cada lloc on es pernocta, facilitar allotjament gratuït en la mesura del possible (poliesportius, càmpings…).

Si vols anar a la caravana o participar i col·laborar d’alguna manera, omple aquest formulari.

 

Recommended Posts