27.05.2021 | Nota de premsa de la Fundació Formació i Treball

  • 350 famílies afectades per la Covid19 a la província de Barcelona han comptat amb el servei de càtering de la Fundació Formació i Treball.
  • En un any s’han repartit més de 31.500 àpats a domicili.

Unes 350 famílies afectades per la Covid-19 han comptat amb el servei d’àpats a domicili de la Fundació Formació i Treball a la província de Barcelona. En total entre març de 2020 i abril de 2021 les cuines i l’equip de D’ins han elaborat i distribuït un total de 31.541 àpats en tot el període Covid.

Barcelona, Sant Adrià del Besós i Cornellà de Llobregat, són els ajuntaments que s’han sumat a la contractació del servei d’àpats social per a poder atendre les necessitats alimentàries de les persones confinades en els seus domicilis amb motiu de ser positius en Covid19. Una iniciativa que ha tingut molt bona acollida per part de les persones beneficiàries:

“Gràcies per portar menjar a casa de la meva filla. Unitat familiar de 4 persones i tots 4 positius covid. El que feu és fantàstic i meravellós. Molt i molt agraïts. Quatre packs per quatre dies.”

“Ahir vaig rebre un lot de menjar preparat per mi i la meva família, som 4 positius de la covid i el pitjor de tot és que estem molt dèbils. Vull agrair de tot cor l’ajut tan gran i l’acció que realitzeu amb famílies com la meva. Sou grans persones, amb molts valors. Desitgem millorar aviat per venir a conèixer tot l’equip, esperem que seguiu gaudint de l’èxit professional i laboral. Molts petons i abraçades per tots.”

El servei contractat pot variar entre un o tres menjars principals al dia (esmorzar, dinar i sopar). Pel que fa al tipus de menú, sempre s’ofereixen diferents opcions atenent demandes culturals, ideològiques o de salut (menús baixos en sal, vegetarians, sense carn de porc, sense lactosa…). A més, seguint la filosofia de D’ins, els menús es dissenyen sota uns preceptes de menjar casolà elaborat amb productes de proximitat i sota principis de reaprofitament alimentari.

El procediment és el següent, els tècnics/as de serveis socials de cada ajuntament fan la comanda amb les característiques del servei, nombre d’àpats i de persones, especificacions alimentàries i temps estimat del servei. A partir d’aquí i en un termini de 24 hores el personal de D’ins elabora i trasllada el menjar al domicili indicat seguint estrictes mesures de seguretat alimentària i sanitària.

D’ins, servei de càtering social

El servei de càtering social de D’ins està operatiu des de 2015 i des de llavors ha col·laborat amb més de 80 empreses per a l’elaboració d’una oferta adaptada a les necessitats de cada client: des d’un senzill esmorzar, passant per un aperitiu o dinar a peu dret, fins a un dinar entaulat per grans esdeveniments servit pels nostres professionals amb la col·laboració de l’alumnat de l’Escola de D’ins.

El 70% de les persones que treballen en el servei d’àpats social de D’ins estan realitzant un itinerari formatiu o laboral a través d’un contracte d’inserció i han estat prèviament derivades de serveis socials per trobar-se en un moment d’especial vulnerabilitat en la seva història vital.

D’ins, és una iniciativa social impulsada per la Fundació Formació i Treball. Tots els ingressos obtinguts amb les contractacions d’aquest servei es destinen íntegrament a projectes socials i formatius per a persones vulnerables.

Recommended Posts