L’acte de cloenda del 2n Congrés d’Associacions de Barcelona va reunir més de 220 persones el passat dissabte 30 d’abril al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Durant la jornada es van aprovar les 204 mesures per a la millora i la consolidació de l’associacionisme a Barcelona, document que es va lliurar a l’alcalde de la ciutat, Jordi Hereu; el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries; i als representants dels principals partits polítics de la ciutat perquè els incorporin als seus programes electorals. Les associacions esperen també que les propostes posin les bases per a l’elaboració d’un futur Pla de Suport a l’Associacionisme de Barcelona per a la propera legislatura 2011-2015.

Després de la lectura del manifest ‘Ara és l’hora de l’associacionisme!’, que resumeix les reivindicacions del sector sobre reconeixement, finançament i espais, la presidenta del CAB, Montse Balaguer, va convidar les associacions a continuar la seva tasca imprescindible en la construcció de la nostra ciutat. El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, va intervenir a continuació recalcant que malgrat la situació de crisi actual “hi ha uns valors i uns ideals que no estan en crisi i són els valors que representen les associacions de Barcelona”. Segons l’alcalde de la ciutat, Jordi Hereu, el teixit associatiu vertebra estratègies d’exigència i de futur per Barcelona i és, per tant, “més necessari que mai”.
Durant l’acte també va tenir lloc la presentació del Congrés Permanent, una iniciativa per fer seguiment i avaluació de les polítiques de participació i foment de l’associacionisme a la ciutat. +info

Recommended Posts