Skip to content

20170722_ConchitaPeña_TSCAT_novadegana22.07.2017 | Nota de premsa del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya

  • Substitueix Núria Carrera, que ha exercit el càrrec des de 2009, encapçalant una Junta de Govern formada per deu dones i quatre homes
  • Durant l’acte d’investidura, la nova Junta ha signat el compromís d’adhesió a la guia de bones pràctiques i transparència envers la col·legiatura, aprovada a la darrera Assemblea General

Conchita Peña Gallardo, nascuda a Córdoba l’any 1963, ha estat investida avui degana del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya (TSCAT) per un mandat de quatre anys, fins el 2021. Substitueix en el càrrec a Núria Carrera i Comas, degana els darrers vuit anys, amb voluntat de donar continuïtat a la tasca de la seva predecessora i amb l’objectiu de “situar el treball social com a eix central de les polítiques d’atenció directa als més vulnerables”.

La nova degana de les treballadores i els treballadors socials forma part de la direcció assistencial de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, on ha desenvolupat la major part de la seva carrera professional, com a responsable d’Atenció a la Ciutadania i Treball Social. És especialista en mediació i resolució de conflictes i en l’atenció en situacions d’emergència i catàstrofes. Els darrers anys ha presidit el Consell de Deontologia professional del TSCAT i ha format part del Comitè d’ètica de Serveis Socials de Catalunya, així com del Comitè de Bioètica de l’Hospital Vall d’Hebron.

La candidatura encapçalada per Peña va guanyar per àmplia majoria les eleccions col·legials celebrades a finals de juny, amb el 72% dels vots emesos (veure resultats en pdf). L’acompanyen com a membres de la nova Junta de Govern Margarita Garcia (vicedegana primera), Juan Manuel Rivera (secretari), Mercè Civit (tresorera), Lucía Guerrero (vocal-secretària), Núria Trepat (delegada a Lleida), Jaume Font (delegat a Girona), Emma Pérez (delegada a Tarragona), Gemma Solanas (delegada a Manresa i la Catalunya central) i Caterina Cortés (delegada a les Terres de l’Ebre i sis vocals més: David Rodríguez, Montse Pérez, Juan Roman i Arantza Rodríguez.

L’equip, format per deu dones i quatre homes, es defineix com un grup heterogeni de professionals “compromesos amb la societat i la professió” i amb la voluntat de posar els coneixements del treball social “a disposició de les polítiques públiques en matèria de protecció social”. Entre els compromisos i les línies estratègiques del nou mandat destaquen: reforçar la incidència del treball social en els debats i polítiques socials, posar la seva capacitat transformadora al servei de la societat i potenciar la formació contínua de professionals.

Durant l’acte d’investidura de la nova degana, celebrat avui a la seu del TSCAT a Barcelona,la nova Junta de Govern ha signat el compromís d’adhesió a la Guia de Bones Pràctiques del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya. Propòsits per a un bon Govern, aprovada a la darrera Assemblea General. El document vol promoure la cultura d’assumpció de responsabilitats des l’organització envers la col·legiatura, en base als principis bàsics de transparència i rendiment de comptes.