Cartell Cicle Tecnologia i Cures17.01.2017 | El grup de recerca STS-b, Barcelona Science and Technology Studies Group, de la UAB organitza la conferència ‘La fantasia dels robots socials: reconfigurant el futur de les tecnologies de la cura’, a càrrec de Lucy Suchman, catedràtica d’Antropologia de la Ciència i la Tecnologia de la Universitat de Lancaster. Amb aquesta conferència, es busca reflexionar sobre les principals controvèrsies ètiques i polítiques que suposa la incorporació de robots socials i altres tecnologies, en l’àmbit de la cura, posant especial èmfasi en la gestió de la interacció entre humans i robots. Lucy Suchman va ser pionera en l’estudi del camp de la interacció entre humans i màquines, amb el llibre Plans and Situated Actions: The Problem of Human-machine Communication (1987), del qual va fer una versió actualitzada, Human-Machine Reconfigurations: Plans and Situated Action, l’any 2007. Graduada per la Universitat de Califòrnia a Berkley, on es va doctorar en Antropologia Social i Cultural, abans d’incorporar-se a la Universitat de Lancaster va treballar durant més de vint anys al centre de recerca de Xerox a Palo Alto, com a principal responsable del grup de recerca de treball aplicat i tecnologia de l’empresa.

L’acte el presenta i modera Miquel Domènech, coordinador del grup de recerca STS-b de la Universitat Autònoma de Barcelona.

L’acte tindrà lloc el 19 de gener de 19 a 21h al Palau Macaya (Passeig Sant Joan 108, Barcelona), l’accés és gratuït i cal inscripció prèvia.

Cicle ‘En mans de les màquines. El futur de les tecnologies de la cura’

Aquesta trobada s’emmarca dins del cicle de conferències ‘En mans de les màquines. El futur de les tecnologies de la cura’, sobre els reptes i les controvèrsies que implica la incorporació de robots i altres tecnologies en la cura. Aquest projecte té per objectiu la reflexió sobre el desenvolupament de la robòtica i d’altres tecnologies destinades a la cura de les persones, amb especial atenció a col·lectius com ara les persones grans, els infants o les persones amb malalties cròniques. El cicle, organitzat en col·laboració amb l’Obra Social “laCaixa”, comprèn un total de cinc activitats, dues d’elles les conferències inaugural i de clausura, obertes al públic, i tres seminaris amb la participació d’actors dels àmbits econòmic, administratiu, social i dels col·lectius implicats. La conferència de clausura tindrà lloc el 19 de maig.

 

Recommended Posts