20190912_Aniversari-Intergrup12.09.2019 | Organitza L’Associació Drets Sexuals i Reproductius

L’acte de celebració del Desè aniversari de l‘Intergrup de Població, Desenvolupament i Salut Reproductiva del Parlament de Catalunya tindrà lloc el 20 de setembre a les 12h al Parlament. Per assistir-hi, us podeu inscriure en aquest enllaç.

Es tracta d’un espai no legislatiu format per parlamentàries i parlamentaris dels diferents grups polítics, compromesos amb la garantia real dels Drets Sexuals i Reproductius de totes les persones i que, en conseqüència, promouen iniciatives parlamentàries i legislatives a favor seu.

Programa

12h | Benvinguda institucional a càrrec de Marta Ribas Frías, diputada del grup parlamentari de Catalunya en Comú – Podem i Coordinadora de l’Intergrup de Població, Desenvolupament i Salut Reproductiva.

12:15h | Conferència de Neil Datta, director del Fòrum parlamentari Europeu pels Drets Sexuals i Reproductius. Presentació del seu llibre: Restaurar l’Ordre Natural. (Conferència en anglès amb traducció simultània).

13h | Taula Rodona amb diputades i diputats membres de l’Intergrup durant aquests 10 anys. Modera: Sílvia Aldavert Garcia, coordinadora de L’Associació de Drets Sexuals i Reproductius.

13:30h | Torn obert de preguntes i debat.

13:45h | Cloenda institucional a càrrec de Marta Ribas Frías, diputada del grup parlamentari de Catalunya en Comú – Podem i Coordinadora de l’Intergrup de Població, Desenvolupament i Salut Reproductiva.

14h | Copa de cava de celebració 10è aniversari de l’Intergrup.

 

Intergrup de Població, Desenvolupament i Salut Reproductiva

Els Intergrups van ser impulsats pel Fons de Població de les Nacions Unides, resultat dels acords de la Conferència Internacional sobre Població i Desenvolupament de l’any 1994, d’on sorgí el Pla d’Acció del Caire, un dels instruments internacionals, juntament amb la Plataforma d’Acció de Beijing, on es reconeixen de manera més àmplia els Drets Sexuals i Reproductius. El Pla d’Acció del Caire reconeix per primera vegada la importància d’establir marcs legislatius adequats per a la promoció, garantia i protecció dels Drets Sexuals i Reproductius, així com involucrar parlamentaris i parlamentàries en aquest exercici col·lectiu.

L’any 2009, impulsat per L’Associació de Drets Sexuals i Reproductius (abans Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears), es configura l’Intergrup de Població, Desenvolupament i Salut Reproductiva del Parlament de Catalunya. Durant aquests 10 anys, s’han promogut diferents iniciatives parlamentàries per a la defensa i garantia dels Drets Sexuals i Reproductius al nostre territori.

A més, l’Intergrup forma part del Fòrum Parlamentari Europeu sobre Població i Desenvolupament (EPF), un espai de trobada amb intergrups de 27 països europeus, on es comparteixen i coordinen activitats i iniciatives globals en favor dels Drets Sexuals i Reproductius. És, també, l’entitat impulsora i coordinadora de l’Aliança Parlamentària Global per la Salut, Drets i Desenvolupament.

Com a part del Fòrum Parlamentari Europeu, l’Intergrup català ha pogut:

  • definir i donar suport a declaracions parlamentàries internacionals en favor dels Drets Sexuals i Reproductius
  • incidir políticament en l’àmbit global per a l’exercici real dels Drets Sexuals i Reproductius
  • realitzar viatges d’estudi a altres països per conèixer l’estat dels Drets Sexuals i Reproductius i incidir-hi políticament

 

Recommended Posts