El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, i la directora de l’ICASS, Carmela Fortuny, s’han reunit amb la plataforma NI UN PAS ENRERE! per acostar posicions i treballar conjuntament en les respostes a la situació actual, marcada per la crisi, la creixent demanda de serveis socials i la necessitat d’invertir més en polítiques socials. La gran preocupació generada pel projecte de pressupostos del Govern i la ‘llei òmnibus’ de mesures fiscals i financeres es comença a reconduir, així, de manera constructiva.

Des de la corresponsabilitat i amb voluntat de col·laborar per trobar sortides consensuades, la trobada ha posat sobre la taula alguns dels temes que l’Administració i el sector de l’atenció a les persones més vulnerables estan treballant plegats: la Renda Mínima d’Inserció, la Xarxa d’Habitatges d’Inclusió, les beques de menjador escolar i els ajuts per infants a càrrec. En relació a aquests últims, que aquest any deixen de ser universals, el conseller Cleries ha avançat el compromís de mantenir-los per a totes les famílies amb uns ingressos anuals inferiors a 12.000 € (tal com ha demanat la plataforma, i en lloc dels 8.000 € que inicialment semblava que marcarien el llindar).

En base a les propostes d’esmenes als pressupostos presentades per NI UN PAS ENRERE! i a l’anàlisi de la ‘llei òmnibus’ que la plataforma està duent a terme, en les properes setmanes es formularan alternatives a algunes de les mesures previstes pel Govern, amb l’objectiu d’evitar que les retallades pressupostàries incrementin el risc de pobresa i exclusió social.

Els quatre representants de la plataforma NI UN PAS ENRERE! que han participat en la reunió amb el Departament de Benestar Social i Família són Pepín de la Rosa, president del CEESC; Toni Codina, director de la Taula d’entitats del Tercer Sector; Sonia Fuertes, membre de la Junta directiva d’ECAS; i Rosa Carrasco, membre de la Junta de govern del Col·legi de Treball Social de Catalunya. A finals de juliol tindrà lloc la propera trobada per avançar en el diàleg i la concreció de mesures que garanteixin uns mínims de dignitat per a tota la població.

Nota de premsa (pdf)

 

Recommended Posts