2018126_Dialegs-interculturalitat26.11.2018 | Organitza Fundación Secretariat Gitano, Obra Social “La Caixa”The club of Rome

La taula rodona ‘Diàlegs per la Interculturalitat’ tindrà lloc el dilluns 10 de desembre a les 17h al Palau Macaya de Barcelona (Pg. Sant Joan 108).

Aquesta proposta sorgeix de la diversitat ètnica i cultural que tenim a les nostres ciutats. Es tracta d’un fenomen estructural que, si no es gestiona adequadament, comporta divisió social i falta d’equitat entre els diferents col·lectius i grups etnoculturals, influït per factors socioeconòmics, de pes demogràfic, de representacions socials dels grups o, simplement, per l’existència d’un conjunt de prejudicis i estereotips negatius i de discriminació cap als col·lectius minoritaris.

En un context de realitat social i cultural diversa, tant a Espanya com a Europa, en què creix la por de les conseqüències de la diversitat cultural per part de la societat majoritària per una suposada pèrdua de valors tradicionals o el debilitament de la cohesió social, i en el qual aquest discurs de temor cada vegada més està alimentant partits populistes a tot Europa, es fa necessari generar espais per al diàleg intercultural.

Programa (PDF)

Inscripcions

 

Recommended Posts