20171006_Dilluns-drets-humans06.10.2017 | Organitza Cáritas Diocesana de Barcelona, Justícia i Pau i Grup de Juristes Roda Ventura

Dilluns 9 d’octubre a les 19h comença altre cop el cicle ‘Els dilluns dels drets humans‘ amb la temàtica ‘Veus  amenaçades. Defensores i defensors de drets humans’. Hi haurà les ponències de Belal Darder, defensor dels drets humans participant del Programa de Protecció de Defensores i Defensors de Drets Humans d’Amnistia Internacional i Carmen Magallón, Directora de la Fundació SIP (Seminario de Investigación para la Paz) de Saragossa. Moderarà l’acte Teresa Palop, Coordinadora Àrea Mediterrània a l’Associació Catalana per la Pau.

Arreu del món milers de persones treballen en favor de la promoció i la protecció dels drets humans, sovint arriscant la vida i la llibertat. El seu compromís amb la dignitat humana, la igualtat i la no-discriminació, incomoda a nombrosos actors, fet que comporta un risc per la seva seguretat i la de les seves famílies i moltes es veuen obligades a fugir del seu país. Fa més d’una dècada, les Nacions Unides van establir l’obligació dels Estats d’adoptar totes les mesures necessàries per protegir aquestes persones. Amb aquesta sessió volem posar en relleu la contribució d’aquestes persones als avenços socials, conèixer les dificultats que pateixen i avaluar el suport que estem donant a la seva tasca.

També s’aprofitarà per compartir l’experiència dels observadors que aquests dies a casa nostra han treballat per a garantir la no-vulneració dels drets més fonamentals.
 

Recommended Posts