20.09.2012 | El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, va presentar ahir el document de bases del Pacte per a la lluita contra la pobresa a Catalunya, “elaborat partint de la tasca feta pel Grup de treball per a la lluita contra la pobresa i la inclusió social, format per entitats d’iniciativa social, entitats municipalistes i personal tècnic de la Generalitat”, segons el propi departament.

El document recull aquesta feina, però –tal com va declarar Teresa Crespo a TV3 (minut 17:44)– és només un punt de partida: ara cal veure “què prioritzem, què augmentem… i el tema dels recursos, que és la gran incògnita que avui tenim”. En aquest sentit, les entitats tenen encara pendent de cobrar de la Generalitat els serveis socials concertats del mes de juliol, així com nombroses subvencions i convenis.

El text presentat pel Govern fixa el marc de treball (amb dades, conceptes i estratègies) i, a més de la propostes de les entitats socials, pren com a referents l’Estratègia 2020 de la UE i el programa de Renda Mínima d’Inserció. Una de les reivindicacions fonamentals del sector que assegura que estudiarà és la renda garantida de ciutadania, prevista a l’Estatut de Catalunya.

Nota de premsa del Departament de Benestar Social i Família

Document de bases del Pacte per a la lluita contra la pobresa a Catalunya (PDF)

 

 

Recommended Posts