La Taula d’entitats del Tercer Sector ha presentat aquest matí en roda de premsa l’edició 2011 de la campanya de sensibilització ciutadana contra la pobresa que els mitjans de comunicació emetran fins el proper 17 d’octubre, coincidint amb el Dia internacional per a l’eradicació de la pobresa. Amb el lema  ‘Donem el millor de nosaltres‘, la campanya apel·la a la corresponsabilitat i el compromís de tothom per combatre el creixent índex de pobresa a Catalunya; actualment, 1 de cada 5 catalans és pobre (20,4% de la població).

Tal com ha subratllat la presidenta de la Taula, Àngels Guiteras, per sortir el més aviat possible de la crisi ho hem de fer “enfortint la cohesió social; si no, no hi haurà creixement econòmic i en sortirem més tard i pitjor”. La lluita diària de les entitats en diversos fronts per atendre les pesones en risc i mobilitzar el màxim de recursos a favor d’una major justícia social requereix d’una implicació més decidida per part del Govern, i en aquest sentit és necessari que la ciutadania sigui conscient que ens enfrontem a un “desafiament sense precedents”, en paraules d’Enric Morist, coordinador de Creu Roja Catalunya. “Si no atenem les demandes ara, ho pagarem molt car”, ha afegit.

Teresa Crespo, presidenta d’ECAS, ha reivindicat la tasca del voluntariat –que aquest 2011 celebra el seu Any Europeu– i ha insistit en la necessitat que tots interioritzem la lluita contra la pobresa d’una manera quotidiana: “La fam, els desnonaments i la pobresa es produeixen cada dia, i cal que la societat ho tingui present i ho combati cada dia”. Jaume Recasens, secretari general de Càritas, ha fet èmfasi en la falta de sensibilització del món polític i Jaume Clupés, president de Fedaia, ha reclamat polítiques socioeconòmiques que vinculin el sector dels serveis socials al de l’economia productiva, més responsabilitat social corporativa per part de les empreses i  una especial atenció als infants en situació de pobresa.

 

D’esquerra a dreta, Jaume Clupés, Enric Morist, Àngels Guiteras,Teresa Crespo i Jaume Recasens.

 

Recommended Posts