20190618_Captura-Ciemen18.06.2019 | Organitza Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions (CIEMEN)

L’Escola d’Estiu està centrada en els ‘Drets col·lectius dels pobles, els feminismes i les diversitats’ i s’impartirà els dies 1 i 12 de juliol a l’Espai CIEMEN (Rocafort 242 bis, Barcelona). Seran 68 hores i mitja que combinen ponències amb tallers, taules rodones, debats i visites i compta amb un professorat format per una trentena d’especialistes del món acadèmic i associatiu.

L’Escola dedica els primers dies a fer un recorregut històric i conceptual essencial al voltant dels drets col·lectius, els feminismes, l’autodeterminació o la diversitat de pobles del món. Posteriorment, se centra en aspectes específics d’aquest marc: les llengües, les religions, les migracions, els pobles indígenes, l’ecologia o el col·lectiu LGBTI.

Durant la segona setmana, l’Escola s’endinsa en la recerca d’alternatives a les vulneracions dels drets col·lectius fent una mirada a les experiències des de pobles diversos —el català, els maies, el kurd, l’amazic, el gitano, el sikh o el hawaià— i a mirades des de l’ètica de la cura, l’articulació del feminisme en la construcció nacional de subjectes subordinats o l’economia feminista.

Els continguts de l’Escola d’Estiu estan orientats sobretot a estudiants universitaris i a persones que treballen en el tercer sector. També forneix d’eines útils a professionals d’àmbits com el periodisme, l’ensenyament o l’administració.

A banda d’aquests perfils, l’Escola d’Estiu ofereix ajuts per a la participació de sis persones provinents de pobles i nacions sense estat d’Europa i la Mediterrània.

El preu és de 200 euros per al públic general, tot i que les persones associades al CIEMEN, estudiants i menors de 25 anys es beneficien d’un preu de 180 euros.

Recommended Posts