27.11.2020 | ECAS ha presentat aquesta setmana a la Unió Europea, juntament amb el Diplocat, el document Propostes per una Europa més social. Aportacions de les entitats d’acció social catalanes a la UE. La publicació és fruit de les reflexions compartides a la jornada de treball ‘Pobresa i Ocupació: què volen dir les entitats catalanes d’acció social a Europa?‘, que vam coorganitzar el passat 8 de juliol. Recull propostes en matèria d’educació, gènere, igualtat d’oportunitats, ocupació, infància, garantia de rendes, persones amb discapacitat i accés als serveis essencials.

Algunes de les propostes que s’hi inclouen són la renda bàsica de ciutadania, la recol·locació de persones provinents de l’economia submergida, la tramitació de permisos per regularitzar la situació de persones immigrants i programes de primera contractació i formació professionalitzadora, serveis exprés d’orientació laboral i programes d’ocupació juvenil.

El document també inclou, a través dels annexes, el context socioeconòmic a Catalunya i un resum de la jornada que va donar peu a aquest document el passat juliol. A més del document complet en castellà s’han editat abstracts en anglès i en francès.

Recommended Posts