17.06.2020 | Nota de premsa del Banc dels Aliments

  • El nombre d’usuaris augmenta un 40% en aquest període i ara son 160.849 les persones que reben ajuda
  • Les entitats d’acció socials vinculades a la xarxa de repartiment d’aliments del Banc dels Aliments, passen de 310 a 382, a diari es reben noves sol·licituds d’incorporació
  • En col·laboració amb World Central Kitchen, el Banc dels Aliments ha distribuït 201.285 àpats cuinats, des de l’inici de l’estat d’alarma; una part important, ha estat repartida per l’Ajuntament de Barcelona

El Banc dels Aliments fa balanç dels tres mesos que han transcorregut des de que es va declarar l’estat alarma el passat 14 de març de 2020. I aquests són els alarmants resultats. 160.849 persones reben ajuda alimentària de mitjana mensual, a través de 382 entitats d’iniciativa social, un 40% més que abans de declarar-se l’EMERGÈNCIA COVID19. S’han distribuït 5.203.276 kgs d’aliments en el període que va del 14 de març al 14 de juny del 2020, amb un valor PVP estimat d’ 11.551.273 d’euros.

L’activitat de l’entitat ha estat frenètica, sense interrupció i s’han assolit les xifres més elevades en 32 anys d’història, tant pel nombre de persones ateses com pel de quilos distribuïts en aquest període de temps.

Per tal de poder donar resposta a l’emergència social derivada de l’aturada de l’activitat econòmica el Banc dels Aliments ha cercat diferents vies per a poder aprovisionar productes amb el propòsit de cobrir la demanda, però a més, per contribuir a garantir una dieta el més saludable i variada possible.

Dilluns 15 de juny es van posar en marxa els tràmits per a poder demanar l’Ingrés Mínim Vital (IMV). Està previst que arribi a 850.000 llars en situació de pobresa a tot l’Esta, 100 mil de les quals a Catalunya. Aquesta mesura ha de servir per a contribuir a la reducció del nombre de persones en situació de pobresa severa. Dimarts 16 de juny, la Delegació del Govern a Catalunya, va anunciar l’entrega de 3’2 milions de quilos de productes bàsics als Bancs dels Aliments de Catalunya i Creu Roja, corresponents a la primera fase 2020 del programa d’ajuda a les persones més desafavorides de la UE.

CAMPANYES DE DONACIÓ EN MARXA

Per garantir l’aprovisionament continu d’aliments i la seva distribució hi ha diferents campanyes en marxa, per tal que la ciutadania pugui col·laborar de la forma més segura i eficient, fent donacions en línia. Entre elles destaquen la impulsada per Caixabank i la Fundació Bancària “la Caixa” anomenada Cap llar sense aliments.

Cadenes de distribució com BonÀrea i Caprabo estan duent a terme campanyes virtuals de recollida, convidant als seus clients a fer una aportació econòmica o arrodonir l’import de la seva compra.

També se sumen diferents iniciatives d’organitzacions i particulars per aconseguir omplir el magatzem del Banc dels Aliments de Barcelona:

RECAPTES COL·LECTIUS

El Banc dels Aliments també té la seva pròpia campanya, anomenada Emergència Covid-19.

LINKS DE INTERÈS

Recommended Posts