17.10.2019 | Nota de premsa del Consell Municipal de Benestar Social

El Consell Municipal de Benestar Social inicia el curs amb una nova sessió de la Comissió Permanent coincidint amb l’inici de mandat.

El Consell Municipal de Benestar Social (CMBS) ha iniciat el curs 2019-2020 amb una primera sessió de la Comissió Permanent, on s’ha presentat la nova Tinenta d’Alcaldia Laura Pérez qui presidirà el Consell en aquest mandat. Durant la sessió s’ha presentat, també, la nova Comissionada d’Acció Social Sònia Fuertes, qui donarà suport a la tinenta i col·laborarà amb els temes que deriven de l’Àrea de Drets Social, Justícia Global, Feminismes i LGTBI.

Ambdues han destacat la importància dels espais participatius i han transmès el seu compromís a continuar treballant amb la tasca del Consell: la capacitat de resposta conjunta entre l’Ajuntament i les entitats socials als problemes de la ciutadania amb espais de coproducció.

Teresa Crespo, la vicepresidenta associativa del Consell, ha remarcat la funció del Consell i la importància de generar un espai de treball propositiu i col·laboratiu amb el nou govern per tal de construir conjuntament una ciutat més justa i equitativa.

D’altra banda, en la sessió, s’ha comunicat que s’obrirà un nou Grup de Treball que entomarà el repte d’adaptar el Consell al nou Reglament de Participació Ciutadana. El grup realitzarà una tasca col·laborativa que tindrà com objectiu millorar el funcionament i la participació.

Els Grups de Treball han iniciat, també, el seu calendari de treball. Durant la sessió, les diferents coordinadores i coordinadors han explicat la feina desenvolupada durant l’anterior curs i han pogut presentar els nous temes que entomen aquest any.

Pel que fa al Premi Montserrat Roig 2019, s’ha valorat molt positivament l’anterior edició i s’ha anunciat que enguany s’afegeixen dos subcategories, quedant de la següent manera:

  • 1 Premi de 8.000€ en la categoria de Periodisme Social
  • 1 Premi de 8.000€ en la categoria de Comunicació Social
  • 3 Premis de 8.000€ cada un en la categoria a de la Promoció de la Investigació Periodística en l’àmbit del benestar social a Barcelona.

Finalment la secretària del Consell va fer la presentació del Pla del treball del Consell Municipal de Benestar Social pel nou curs 2019-2020.

 

Recommended Posts