Plenari del Consell Municipal de Benestar Social16.03.2016 | El Plenari del Consell Municipal de Benestar Social de Barcelona (CMBS) ha acordat aquesta setmana, per unanimitat, l’elecció de Teresa Crespo, presidenta d’ECAS, per assumir la vicepresidència associativa de l’òrgan, en substitució de Mercè Torres, de Creu Roja.

Teresa Crespo ha remarcat en la seva intervenció la voluntat que el Consell tingui un paper actiu en la lluita contra les desigualtats, en la defensa dels drets socials i en l’escolta de les necessitats de les persones més vulnerables. També va incidir l’establiment d’un diàleg sincer i constructiu amb el consistori, trobant confluències amb les diferents sensibilitats representades.

El CMBS va creat l’any 1988,amb l’objectiu de fomentar el debat sobre la construcció de les polítiques socials de ciutat amb la participació diversos agents implicats. S’organitza en grups o comissions de treball temàtiques (acció comunitària, drogodependències, envelliment, famílies, infància, salut, etc.), i la vicepresidència primera sempre és assumida per una persona representant del tercer sector.

El plenari de dilluns també va renovar la Comissió Permanent, integrada per 8 representants d’entitats socials, 2 d’associacions empresarials i organitzacions sindicals, 2 de l’àmbit universitari i professional, i 2 persones expertes. Es planteja també la constitució de nous grups de treball sobre atenció sociosanitària per gent gran, equitat de gènere i interseccionalitat. D’altra banda, es va fer balanç també de la participació en el procés d’elaboració del PAM, en què més de 100 persones vinculades al CMBS han fet més de 200 aportacions.

Nota de premsa de l’Ajuntament de Barcelona

 

Recommended Posts