Manifestació contra el racisme, 19M18.03.2016 | Amb motiu del Dia de les Nacions Unides contra el Racisme el proper dissabte, 19 de març, diferents moviments unitaris d’arreu d’Europa han convocat una mobilització internacional per la defensa dels drets humans i contra el feixisme, el racisme i la xenofòbia.

A Barcelona, diverses entitats, plataformes, federacions i partits polítics impulsen la celebració d’aquesta manifestació, que té com a punt de partida l’Estació de França, a les 17h. La manifestació proposa una ruta antiracista fins al mar, amb actuacions de caire lúdic, artístic i polític a la Plaça d’Antonio López, al Port Vell i a la Barceloneta. La mobilització es clourà amb una acció col·lectiva simbòlica a la vora del mar.

 

[vc_video link=”https://www.youtube.com/embed/4iMgOPcI1DI”]
 

Aquest és el manifest de les entitats impulsores:

Declaració per a la jornada de l’ONU contra el racisme Refugees welcome: plantem cara al racisme, a la islamofòbia, a l’antisemitisme i al feixisme

Per tota Europa assistim a una ofensiva racista implacable contra les persones refugiades, musulmanes, jueves i treballadores migrants.

Milers de persones han mort ofegades en el seu camí cap a Europa; milers més estan atrapades en condicions miserables, no aptes per a éssers humans, sense un refugi adequat. La reacció racista contra la gent refugiada comporta un augment dels atacs racistes, islamòfobs i antisemites, així com de grups d’extrema dreta.

A Europa, l’austeritat ha suposat una caiguda del nivell de vida per al 99% de la població. Erròniament, s’està convertint la gent refugiada, musulmana i treballadora migrant en el boc expiatori de tot això.

A la dècada de 1930, el poble jueu es va convertir en el boc expiatori de les dificultats econòmiques durant la Gran Depressió. Hem passat per aquí abans, i sabem a on ens pot conduir això.

Ens oposem a totes les formes d’opressió: racisme, sexisme, islamofòbia, antisemitisme, homofòbia, feixisme…

Fem una crida a totes les persones progressistes d’Europa, a les que pensen que tots els éssers humans han de ser tractats de forma igual, amb respecte i dignitat, a manifestar-se en solidaritat per commemorar el Dia de les Nacions Unides contra el racisme, el proper dissabte 19 de març.

Afirmem que les persones refugiades són benvingudes aquí: plantem cara al racisme, a la islamofòbia, a l’antisemitisme i al feixisme.

United Against Fascism, Gran Bretanya
Stand Up Against Racism, Gran Bretanya
KEERFA- Moviment contra l’Amenaça Racista i Feixista, Grècia
Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, Catalunya
Unidad Contra el Fascismo y el Racismo, Madrid
Comite 21 maart, Països Baixos
Zjednoczeni Przeciw Rasizmowi (Unitat Contra el Racisme), Polònia
Plattform für eine menschliche Asylpolitik (Plataforma per una política humana d’asil), Àustria
Solidarité Sans Frontières, Suïssa

Recommended Posts