05.03.2021 | Nota de premsa d’ABD

Busca incloure social i laboralment a dones migrades a través de la cuina i coincideix amb l’any en què Barcelona és Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible

El projecte Food Relations arriba en la seva tercera edició al barri de Sants, amb el suport del programa Impulsem el que fas de l’Ajuntament de Barcelona. Impulsat per l’Associació Benestar i Desenvolupament ABD, en col·laboració amb la Fundació Espigoladors, arriba a la ciutat de Barcelona després d’haver estat implementat a Milà, Tessalònica, Freiburg, Hospitalet de Llobregat i El Prat de Llobregat.

Es tracta d’una iniciativa europea amb enfoc feminista que neix el 2018 i crea espais de participació social, interculturals i d’inclusió de dones migrants a través de l’alimentació.

En aquesta tercera edició, que durarà fins al desembre del 2021, el projecte oferirà les següents activitats a 15 dones de diferents orígens:

  • Formació Cuina Intercultural Comunitària d’aprofitament a càrrec d’Espigoladors. Com a resultat s’obtindran dos Menú Fusió Intercultural.
  • Itineraris individuals d’orientació i acompanyament a la recerca de feina o a l’activació sociolaboral a càrrec d’ABD.
  • Formació en ESS, emprenedoria col·lectiva i storytelling del Menú, a càrrec d’ABD.
  • Activitats de formació prelaboral grupal segons necessitats (alfabetització digital enfocada a la inserció laboral, càpsules formatives de millora de l’ocupabilitat, dinàmiques d’autoconeixement, etc.), a càrrec d’ABD.
  • Presentació del Menú Fusió: Si és possible i segur, s’organitzarà un acte per presentar els Menú Fusió i poder-lo degustar.
  • Organització i participació en activitats comunitàries que, a banda de promoure el diàleg intercultural, serveixin d’experiència prelaboral pel grup de participants.

Inscripcions obertes

L’equip del Food Relations cerca 15 dones migrants que tinguin disponibilitat i interès per incorporar-se al programa. Es valorarà que puguin dedicar una mitjana de 5 hores setmanals al projecte, que tinguin coneixements bàsics/interés en la cuina, que es puguin comunicar en castellà o català (encara que tinguin nivells molt bàsics) i sigui quina sigui la seva situació administrativa.

El procés de selecció de les dones participants es farà aquest mes de març per començar l’acompanyament i la formació a l’abril.

Sobre Food Relations

El projecte Food Relations, impulsat per ABD, és una iniciativa orientada a la inserció social i laboral, que neix per apoderar a dones migrants amb filles/ fills a càrrec i que es troben en risc d’exclusió social. La iniciativa busca fomentar l’interés i l’aproximació entre diferents herències culturals des d’una perspectiva d’empoderament.

Food Relations sorgeix fruit de la identificació i per a fer front a dos problemes estructurals: la feminització de la pobresa i l’augment del racisme i la xenofòbia.

Recommended Posts