27.03.2014 | El Ple del Parlament va donar ahir via lliure perquè la cambra continuï tramitant la iniciativa legislativa popular per una Renda Garantida Ciutadana (RGC) que doni compliment a l’article 24.3 de l’Estatut de Catalunya, que supera així el primer debat sense cap esmena a la totalitat per part dels grups parlamentaris. El projecte de llei continuarà ara la tramitació en comissió, que haurà d’aprovar un dictamen per sotmetre’l a votació definitiva al ple.

En la presentació de la proposició de llei, els membres de la comissió promotora Diosdano Toledano i Sixte Garganté van lamentar que no s’hagi avançat més en el desenvolupament de la RGC: “Quant patiment s’hauria estalviat si aquest projecte de llei ja s’hagués elaborat i aplicat”, va afirmar Toledano. Garganté va reivindicar el “dret a una vida digna” i va instar el Parlament a “legislar a favor de la justícia i la cohesió social” per evitar que continuï creixent la pobresa.

La ILP, que va recollir 121.191 signatures, regula la renda garantida de ciutadania per assegurar una prestació econòmica mensual que garanteixi uns ingressos mínims per a tothom per damunt del llindar de la pobresa. La RGC es concretaria en 12 pagues de 664 euros, quantitat que equival a la de l’indicador de la renda de suficiència que es revisa anualment.

 

Recommended Posts