219.10.2015 | Nota de premsa de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya

  • Avui inicia una campanya per destacar la seva tasca i per demanar més suport ciutadà
  • Apel·la el nou Govern català a situar les polítiques socials al centre de la seva acció

La Taula del Tercer Sector, que agrupa prop de 3.000 entitats socials catalanes, inicia avui una campanya de comunicació que, durant dues setmanes, pretén destacar la tasca que fan les entitats i demanar més suport ciutadà.

La campanya ‘Quan ens necessites hi som’ convida els ciutadans a implicar-se més en l’esforç del Tercer Sector per defensar dels drets socials i per aconseguir una societat amb menys desigualtats. La campanya pretén mostrar el treball de les entitats socials catalanes i promoure la participació, la col·laboració i el voluntariat en aquestes entitats. Alhora, la campanya iniciada avui, pretén recordar el gran ‘coixí social’ en el qual s’han convertit les entitats socials en època de crisi.

Per la Taula del Tercer Sector la solució als greus problemes socials que estem vivint no només exigeixen una resposta més ambiciosa dels poders públics i de les entitats socials, sinó també de tots i cadascun dels ciutadans. Per això demana una ciutadania més activa i mobilitzada pels temes socials per avançar en el nostre model de benestar.

En el moment polític que viu el país i a l’espera de la formació del nou Parlament i del nou Govern, la Taula del Tercer Sector apel·la al futur executiu català que situï les polítiques socials al centre de la seva acció i reclama la importància del Tercer Sector Social català com a actor clau de la societat en el disseny i desplegament de les polítiques públiques de benestar i de cohesió social.

Les entitats del Tercer Sector Social, en aquests últims tres anys, han intensificat els seus esforços per estar al servei dels qui més ho necessiten. Entre 2013 i 2014 han pogut atendre un 3,4% més de persones. Les entitats socials ho han pogut fer gràcies a un suport creixent tant dels ciutadans i ciutadanes, com també dels ajuntaments i del Govern, que han fet possible una remuntada dels ingressos, que en aquest mateix període han crescut un 2,9%, invertint-se així la tendència de reducció contínua d’ingressos dels anys anteriors.

Tanmateix, moltes entitats han seguit patint els efectes de la crisi, i ho demostra que l’any 2014 una de cada tres entitats socials va tenir pèrdues econòmiques. Alhora, en l’àmbit de la prestació de serveis públics, moltes entitats han hagut d’afrontar una precarització creixent dels concursos públics dels serveis d’atenció a les persones, que en alguns casos s’han convertit en subhastes. I el compromís del Govern de desenvolupar un nou sistema de concertació per a l’àmbit dels serveis socials, no s’ha fet encara realitat.

Per la campanya ‘Quan ens necessites hi som’, la Taula del Tercer Sector ha arribat a acords de col·laboració perquè, de manera desinteressada i sense cap cost, la falca, l’espot i els baners de la campanya es publiquin a: TV3, Catalunya Ràdio, RAC1, BTV, Barcelona FM, El Punt Avui TV, la Xarxa de Televisions Locals, Ràdio Nacional d’Espanya, Ràdio Estel, Cadena Cope, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, MOU TV (Transports Metropolitans de Barcelona) i el TRAM. Per primera vegada, els cinemes Verdi, Girona, Texas i Truffaut també passaran l’espot abans de les seves projeccions. Per la seva banda, l’Ajuntament de Barcelona també col·labora amb la campanya publicant els baner de la campanya en els seus espais web i penjant un circuit de banderoles pels carrers de la ciutat.

 

Espot de la campanya ‘Quan ens necessites hi som’ | versió Youtube

Recommended Posts