El tatuaje que más duele, campnaya per la població gitana18.11.2016 | La Fundación Secretariado Gitano (FSG) ha llançat la campanya #ElTatuajeQueMásDuele dimecres 16 de novembre, amb motiu del Dia Internacional per a la Tolerància.

Amb l’objectiu de protestar pel rebuig social envers la població gitana, la jove madrilenya Amanda es va tatuar en directe. El lema del tatuatge era un dels prejudicis més escoltats: “Soy gitana y no soy de fiar”. Gràcies a les mostres de suport a les xarxes socials, es va superar el repte d’arribar a més de 10 milions de persones (amb 35.599.863 usuaris de Twitter que havien vist el hashtag) i el missatge es va canviar per un de positiu.

Algunes personalitats del món de la cultura i la política van enviar mostres de solidaritat amb la campanya, com ara Alejandro Sanz, Mara Torres, Rosa Montero, Julia Otero, Manu Baqueiro, Elena Furiase, Ada Colau, Joaquín Reyes, Ignatius Farray, Eva Hache, Cristina Cifuentes, Alba Flores, Rosario Flores, Antonio Carmona, Alex Ubago, Pitingo, Miguel Ángel Revilla, Ernesto Sevilla, Vetusta Morla…, Grande-Marlaska, Manuela Carmena.

La Fundación Secretariado Gitano vol promoure la conscienciació sobre comportaments i actituds discriminatòries que afecta la població gitana en situacions quotidianes com llogar un habitatge, cercar feina o entrar en un local d’oci. Aquests prejudicis impacten considerablement en la vida de les persones i limiten el seu desenvolupament social, personal, educatiu i laboral, i afecten especialment les dones gitanes.

[vc_video link=”https://www.youtube.com/embed/FhxF5IZvRWY”]

Recommended Posts