20180327_Espai-Democracia-Convivencia28.03.2018 | La Taula per la Democràcia s’ha reconvertit en l’Espai Democràcia i Convivència, amb l’objectiu de defensar de manera transversal les institucions catalanes, la convivència, la cohesió social i els drets i les llibertats de la ciutadania.

En l’acte de presentació s’ha convocat una manifestació el 15 d’abril a les 11h al Passeig de Gràcia de Barcelona, data en què farà sis mesos de l’empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

L’Espai Democràcia i Convivència està format per diverses entitats i organitzacions. La impulsen: l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), Assemblea Nacional Catalana (ANC), Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC),  CCOO de Catalunya, Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Federació d’Associacions de Pares i Mares de Catalunya (FAPAC), Lafede.cat-Organitzacions per a la justícia global, Òmnium Cultural, Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Unió de Pagesos i UGT de Catalunya.

Valors i finalitats

Les entitats, sindicats i organitzacions de la societat catalana que conformen l’Espai Democràcia i Convivència, defensem i compartim els següents valors:
  • Ens aplega la necessitat de donar una resposta unitària en defensa de les institucions catalanes, els drets fonamentals, el dret que té el poble català a decidir el seu futur polític i la democràcia.
  • Manifestem preocupació per la vulneració dels drets fonamentals i les llibertats democràtiques i la polarització social produïda en l’actual situació del país.
  • Ens constituïm en un espai plural i unitari per defensar les institucions de Catalunya i els drets i les llibertats fonamentals dels ciutadans, ciutadanes, i la cohesió social.
  • Considerem que els problemes polítics han de tenir una resposta política i no repressiva i, per això, demanem a totes les institucions catalanes, de l’estat i europees cercar les formes i els espais per al diàleg i la negociació política.
  • Fem una crida a la societat catalana a respondre d’una manera pacífica i ferma en defensa de les institucions, del respecte a la diversitat del país i dels drets fonamentals, a favor del diàleg.
  • En comprometem a respondre de manera coordinada davant de qualsevol acció que conculqui els drets fonamentals i a treballar per la convivència, la cohesió social i el diàleg. Davant d’aquests fets no descartem cap forma pacífica de mobilització i resposta de país.

 

Recommended Posts