Jornada Espai Làbora15.05.2017 | Nota de premsa del Programa Làbora | en PDF | Fotos | Vídeo

  • La cita posa en contacte per tercer any consecutiu persones en situació de vulnerabilitat amb ofertes de feina incloses en el Programa Làbora
  • L’Ajuntament de Barcelona i les entitats ECAS, FEICAT i Creu Roja lliuren el Segell Làbora a les empreses col·laboradores d’un projecte sorgit a finals del 2014

El Born Centre de Cultura i Memòria ha estat aquest dilluns l’escenari de la tercera jornada Espai Làbora, una cita a la qual han assistit unes 400 persones participants del programa i 100 empreses col·laboradores vinculades al projecte. El Programa Làbora, que lidera l’àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona juntament amb les entitats socials ECAS, FEICAT i Creu Roja, està dissenyat per capacitar i posar en contacte persones en situació de vulnerabilitat amb el teixit empresarial de la ciutat. Durant l’any 2016, per exemple, va ser l’origen de la signatura de 1.967 contractes laborals, enfront dels 1.537 contractes que es van signar un any abans.

labora_networking_20170515_segellEn aquesta ocasió, d’entre les 100 empreses que han rebut el distintiu Segell Làbora com a reconeixement a la seva participació en el Programa, 54 han format part també de l’espai posterior en què s’han produït les entrevistes individuals i grupals amb persones candidates a cobrir llocs de treball o a formar part de les borses de treball d’aquestes empreses.

El Programa Làbora s’ha consolidat a la ciutat, com demostra també el fet que l’any passat es van atendre fins a 8.278 persones, enfront de les 6.865 persones d’un any enrere. Fins a 3.304 d’aquestes persones van completar el seu itinerari de formació i millora competencial, i prop de la meitat van trobar feina a través del projecte. El 55% de les persones participants van ser dones, especialment amb edats compreses entre els 35 i 54 anys i en un 44% dels casos provinents dels districtes de Nou Barris, Sant Martí i Ciutat Vella. De fet, el Programa Làbora és una de les diverses iniciatives que actualment desenvolupa l’Ajuntament a través de l’Estratègia per l’Ocupació de Barcelona 2016-2020, dissenyada per Barcelona Activa. És per aquesta raó que recentment s’ha signat un acord intramunicipal entre l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) i Barcelona Activa per augmentar la col·laboració en el desplegament, seguiment tècnic i avaluació del Programa Làbora durant l’any 2017.

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz, ha assegurat durant la jornada celebrada aquest dilluns que el Programa Làbora “compta amb molt bona salut”, com evidencia l’increment del 28% en el nombre de contractes signats que s’ha aconseguir durant l’últim any. Tot i així, ha advertit que l’atur i la temporalitat dels nous contractes són riscos que no cal menystenir, i ha posat en valor el treball en xarxa iniciat en el marc d’aquest programa entre entitats socials, empreses i administració com un exemple que és possible fer les coses d’una altra manera i obtenir bons resultats, amb una “fórmula que és útil per a les persones”.

“És un model que aposta per apropar el món laboral a aquells que el tenen més lluny”, ha afegit per la seva banda la presidenta d’ECAS, Teresa Crespo. En la mateixa línia, el president provincial de Creu Roja a Barcelona, Josep Quitet, ha posat en valor que en el programa hi ha 1.808 empreses registrades, tot i que per continuar treballant amb l’objectiu d’aconseguir un treball digne per a persones en situació de vulnerabilitat són necessàries moltes més. El secretari de FEICAT, Albert Alberich, ha considerat per la seva banda que el projecte era “imprescindible” per posar en valor les potencionalitats que totes les persones tenen: “Tenim la sensació que Barcelona és cada dia més inclusiva, i això és bo perquè Barcelona serà inclusiva o no serà”, ha afegit.

Recommended Posts