20190213_Estrena-docu-Baluard-ABd13.02.2019 | Organitza ABD

El documental ‘Baluard’, per al qual ABD havia impulsat una campanya de micromecenatge el mes de juliol, s’estrenarà el dilluns 25 de febrer a les 20h a la Filmoteca de Catalunya (Pl. Salvador Seguí 1-9, Barcelona).

El documental, dirigit per José González Morandi, mostra la tasca professional que hi ha darrere la resposta que ha creat Barcelona per atendre les persones que viuen en extrema marginalitat a causa del seu consum continuat de drogues. Es tracta d’un treball que dona visibilitat a persones que, tot i estar marcades per l’estigma i la destrucció del consum, segueixen desitjant, somiant i projectant en el futur. Els protagonistes de ‘Baluard’ són les persones usuàries i, sobretot, la plantilla de la Sala Baluard, un espai que atén diferents necessitats sociosanitàries de persones amb un consum problemàtic de droga.

Centre d’Atenció i Seguiment Baluard

El Centre d’Atenció i Seguiment (CAS) Baluard és un servei de titularitat pública (Agència de Salut Pública de Barcelona) que gestiona ABD. En concret, és un centre que es caracteritza pels seus dispositius de reducció de danys per a persones amb problemes amb les drogues i que es troba al centre de la ciutat de Barcelona, a dos minuts de Les Rambles.

Baluard va començar a donar servei dins d’una antiga muralla de Barcelona l’any 2004. Des d’aleshores en aquest centre han rebut atenció prop de 10.000 persones. En l’actualitat hi treballen diàriament 50 professionals de la salut i l’àmbit social. Per tal de créixer i millorar el servei, el recurs es va traslladar a un centre de salut  renovat dins el mateix barri del Raval el 2 d’Octubre de 2018. La feina de les persones que el fan possible no s’atura mai, treballant cada dia de l’any per intentar construir una vida millor. Aquesta pel·lícula està dedicada a elles, a ells i a totes les persones que han treballat a Baluard i que ho han fet possible, per la seva tasca, per la seva implicació i el seu compromís.

Recommended Posts